Artega vraagt insolventie aan

Het kleine Duitse sportmerk begeeft zich in diepe wateren. Op haar website maakt het officieel bekend een insolventieaanvraag te hebben ingediend. Daarmee is de constructeur nog niet failliet, maar heel goed gaat het er hoe dan ook niet mee. Twee jaar geleden was Artega in hetzelfde bedje ziek, toen kocht een Mexicaanse barones en haar investeringsmaatschappij Tresalia Capital het merk op. Destijds zeiden ze voldoende cash te hebben om de productie aan te houden en zelfs een elektrische variant te lanceren, maar daar lijkt nu iets te zijn tussengekomen. Enkele weken geleden waren er gesprekken met een Chinese kandidaat overnemer, maar die gesprekken zijn afgeblazen.

Bedankt voor de tip Yves

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yvesw 14:02
afbeelding van Yvesw

Het blijven moeilijke tijden voor kleine constructeurs die met niets nieuw komen. Vooral de marketing nekt hen, want geef toe... Welke mens kent nu Artega? De gewone man in de straat kent het merk al helemaal niet en sommige automensen kennen het zelfs niet. Spijtig, want ik vond het een karaktervol bakje en hoopte om er ooit eens mee te kunnen rijden. *schrapt weer een naam van de lijst*

Yvesw 15:41
afbeelding van Yvesw

@j3T: Ik zie het toch niet meer goed komen voor dit merk. BBS had nog wereldwijd naambekendheid en ook Saab heeft zich enkele malen uit de brand kunnen redden maar een nobele onbekende in de autowereld zoals Artega... Misschien nu Porsche toch 100% van VAG is kunnen ze eens zot doen en Artega opkopen. :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws