Sloveense supercar heet Tushek Renovatio T500

Hoewel er een pak supercarfabriekanten sneuvelen, vinden de enkelingen de moed om alsnog een nicheproduct te ontwikkelen. Zo is er deze Sloveens supercar met de naam Tushek Renovatio T500. Hij werd eerder al getoond op Top Marques in Monaco, maar vandaag geven we even de beelden en informatie mee. De T500 staat op een buisvormig chassis en wordt omtrokken met een carbon body. Grootste voordeel daarvan is uiteraard het lage gewicht, en dat lukte hen aardig: 1.133 kilogram.

Als middenmotor dient de 4.2 liter V8 met 450 pk uit het Audi kamp. Met dat vermogen sprint hij naar 100 km/u in 3,7 seconden en houdt hij het bij 311 km/u voor bekeken. Je bent hoe dan ook bij de snellere op de baan en opvallen doe je ook. Mocht het te warm zijn kan je de hardtop er even afhalen en cabrio rijden. Ook in nauwe parkingplaatsen is er geen vrees, met de schaardeuren geraak je altijd in of uit je bolide. Het merk zegt dertig stuks te zullen produceren, een exemplaar kost je 300.000 euro. Ze maakt ook bekend tegen het einde van dit jaar een nog sterkere variant te maken die ook minder gewicht in de weegschaal zal leggen, die zal Ferego T700 heten.

Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yvesw 13:39
afbeelding van Yvesw

Lijkt in mijn ogen een Gallardo die door de need for speed mangel is gehaald. Ik vind hem best wel cool, al mag hij wel in een ander kleur worden gepresenteerd dan wit/zwart. Is zoooh tuning 2008... :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws