Mercedes rolt spierballen: "EQS krijgt 700 km range"

Mercedes EQS Range

Mercedes heeft tijdens haar jaarlijkse aandeelhoudersvergadering laten weten dat de volledig elektrische S-Klasse, de EQS, uit zal pakken met een range van meer dan 700 kilometer. Daarmee wordt het de eerste prodcutie-EV ter wereld die de kaap van 700 haalt op één lading... in theorie natuurlijk.

Bij Tesla zijn ze er maar al te fier op dat de Model S Long Range Plus in staat is om meer dan 600 kilometer te rijden met een volle batterij (647 stuks om exact te zijn). Tot vandaag heeft echter nog geen enkele prodcutie-EV de kaap van 700 stuks weten te doorboren. Volgens Mercedes zal de EQS daar in slagen. Die stoere taal sprak het alvast tijdens haar jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Met welke accu?

Voluit zegt Mercedes dat de EQS meer dan 700 kilometer range voor moeten leggen volgens de strengere WLTP-test. Een range die er voor moet zorgen dat de manier hoe we kijken naar het opladen van auto's zal veranderen. Dat Mercedes daar evenwel niet bij zegt hoe groot de accu zal worden in de productieversie tempert alvast wat de hype. Trekt het merk met de ster 700 kilometer uit een accu van 100 kWh, dan verzet het bakens. Doet het dat uit een accu van 150 kWh, dan is de EQS in realiteit niet zuiniger dan een S-Klasse AMG.

Mercedes EQS Range

Hoe dan ook zal de nieuwe generatie S-Klasse die in september het levenslicht ziet zijn spotlight moeten delen met een elektrische broertje. Net zoal de nieuwe generatie VW Golf dat moest doen met de elektrische ID.3. Al neemt dat niet weg dat we benieuwd zijn naar beide knapen. Zowel de S-Klasse als de EQS die op een eigen volledig elektrisch platform komt te staan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws