Rijtest + video: Porsche 718 Cayman GT4 (2020)

Porsche 718 Cayman GT4 2020 rijtest video

De radicaalste en meest spartaanse Cayman is terug: Porsche bouwt ook een GT4-versie van zijn 718 Cayman. Goed nieuws voor de puristen: deze keer is de productie niet beperkt. Of 'm dat minder extreem maakt? Tijd voor een test!

Flashback naar 2015. Porsche, zich perfect bewust van het GT3-imago van zijn producten, komt voor het eerst uit met een GT-versie van zijn Cayman. Geen Cayman GT3 maar een GT4. Een radicale rijdersmachine met hoogtoerige atmosferische flat six en manuele versnellingsbak, die heel wat elementen van de toenmalige 911 GT3 leende. Geen wonder dat de volledige productie in geen tijd was uitverkocht.


Check hier onze video:

Groot was de teleurstelling des te meer toen Porsche naar de 718-generatie switchte en de zescilinder boxer achterwege liet. Maar eenieders vreugde was dan weer terug toen bleek dat de GT4 ook in de 718 Cayman zijn rentree maakt én weer een flat six gebruikt. Meer zelfs: de 718 Boxster doet dat ook, maar dan onder de noemer ‘Spyder’. En nog meer: de productie van de 718 Cayman GT4 is uitgebreider dan voordien.

Mea culpa

Of het een mea culpa van Porsche is weten we niet, maar de atmosferische zescilinder boxer heeft intussen ook zijn weg gevonden naar de 718 Cayman en Boxster GTS. Die gaan voortaan als GTS 4.0 door het leven en vervangen de vorige GTS-reeks met drukgevoede viercilinder boxer. Dat maakt dat je vandaag de 420 pk sterke 4.0 kunt inplanten in een hardcore GT4 of een iets meer op comfort geënte GTS, maar dan met 20 pk minder. Vijf jaar geleden was die keuze nog makkelijk: wilde je de vullingen niet uit je kiezen rijden als je niet op biljartvlak asfalt reed, dan koos je voor een GTS in plaats van een GT4.

Porsche 718 Cayman GT4 2020 rijtest video

Nu, Porsche heeft lessen getrokken uit de vorige Cayman GT4: de ophanging, die 30 millimeter lager tegen het asfalt ligt dan in de gewone 718 Cayman, is vergevingsgezinder dan vroeger. Je hernia zal je dankbaar zijn. Dat is trouwens niet alles wat Porsche in deze 718 Cayman GT4 anders doet dan in zijn voorganger. De aerodynamica werd grondig onder de loep genomen en genereert nu tot 50 procent meer neerwaartse druk dan voordien. 30 procent van die neerwaartse druk op de achteras wordt gegenereerd door de diffusor, de vaste achtervleugel doet het 20 procent efficiënter dan vroeger.

Atmosferische toerenmachine

En dan is er natuurlijk die atmosferische zescilinder centraal achterin. Die begon zijn leven als de aangeblazen flat six uit de 911 Carrera, maar werd ontdaan van zijn turbo’s en uitgeboord tot vier liter. Het vermogen ligt met 420 pk 35 pk hoger dan voordien, het koppel ligt op 420 Nm. De rode zone? Die begint bij 8.000 tpm... De sprint naar 100 km/u duurt 4,4 seconden, de topsnelheid ligt op 304 km/u. Wat die verschillen in de praktijk betekenen? Een rondje Nürburgring dat deze 718 Cayman GT4 maar liefst 12 seconden sneller aflegt dan zijn voorganger, om maar iets te noemen.

Porsche 718 Cayman GT4 2020 rijtest video

De atmosferische krachtsontplooiing blijkt ook hier vriendelijker te zijn voor de achterwielen dan een turboschop. Simpelweg omdat je niet snel met een stortvloed aan koppel van de wijs wordt gebracht. De GT4 bouwt zijn vermogen gradueel op, terwijl de decibels achter je rug toenemen.

Ode aan de zescilinder

De soundtrack die daarmee gepaard gaat is mechanisch en metaalachtig, de bediening van de koppeling gespierd, van de versnellingsbak precies en gedecideerd. De spreiding van die laatste mocht wel iets beter, want in de praktijk zit je in tweede versnelling al aan hoogst illegale snelheden als je de rode zone wil opzoeken. Dat is anders wel de moeite, want daar geeft de zescilinder echt het beste van zichzelf. Al kunnen we ons niet helemaal van de indruk ontdoen dat de CO2-doelstellingen en partikelfilters hier enkele decibels hebben afgeschaafd.

Porsche 718 Cayman GT4 2020 rijtest video

De Porsche stuurt gedecideerd en precies, en lijkt je bij elke stap ook te vertellen wat hij aan het doen is. Zulke rijdersmachines die hun mute-knop permanent uit hebben staan, zo maken ze er nog maar weinig, mijnheer. De rijpositie laag bij de grond, de motor achter je, het zicht op de achtervleugel in je achteruitkijkspiegels,… het draagt allemaal bij tot de beleving.

Prijzen

Tegelijk zijn er enkele minder praktische kantjes aan deze GT4-uitvoering, die nog eens extra in de verf worden gezet als je voor het optionele Clubsport-pakket kiest. Daardoor kunnen we ons niet helemaal van de indruk ontdoen dat je misschien beter af bent met de 718 Cayman GTS 4.0 als je je Porsche vooral gebruikt voor dagelijkse verplaatsingen of langere roadtrips. Zet je regelmatig een stapje op het circuit, dan is deze GT4 een echte meerwaarde. Voor het prijsverschil hoef je het al niet te doen: de 718 Cayman GT4 kost 99.074,80 euro, de GTS 4.0 15.000 euro minder. In Porsche-termen is dat verschil verwaarloosbaar.

Porsche 718 Cayman GT4 2020 rijtest video

Besluit

Wij onthouden van deze 718 Cayman GT4 vooral dat Porsche de atmosferische zescilinder in zijn kleinere modellen nog lang niet heeft uitgezwaaid. Dergelijke ouderwetse rijdersmachines die geen blad voor de mond nemen: ze zijn anno 2020 dun gezaaid – we denken bijvoorbeeld aan de Lotus Exige – maar kunnen dus nog steeds. Heerlijk, toch?

Porsche 718 Cayman GT4 2020 rijtest video

Specificaties

Motor

4.0 benzine, zescilinder boxer

Vermogen

420pk

Koppel

420 Nm

Overbrenging

6-bak manueel

Aandrijving

achterwiel

Gewicht

1 420 kg

Topsnelheid

304 km/u

Prijs basismodel

€ 99 074.80

0 tot 100 km/u

4.40 sec

Gemiddeld testverbruik

12.00 L/100km

CO2-uitstoot

249 g/km

Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yannick 15:34
afbeelding van Yannick

In mijn ogen bang for buck het beste dat er te krijgen valt. daarom niet alleen bij Porsche misschien zelfs...

Wat een prachtige wagen is dat ook in zijn basis vorm. zéker in profiel!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws