Volkswagen kleeft prijzen op ID. Buzz en ID. Buzz Cargo (2022)

Volkswagen ID. Buzz prijzen 2022

Volkswagen heeft de voorverkoop opgestart van de ID. Buzz en diens bestelwagenvesie, de ID. Buzz Cargo. Dat betekent dat we voor het eerst inzage krijgen in de definitieve prijslijst voor de Belgische markt. Telt uw spaarcenten alvast, duurzame gezinnen en ondernemers, want u zult ze nodig hebben…

We geloven het bijna zelf niet, maar Volkswagen heeft de orderboekjes voor zijn ID. Buzz nu echt geopend. Dat is op papier niet zo laat — amper twee maanden na de officiële lancering — maar stiekem zitten we wel al sinds 2017 op het elektrische busje te wachten. Toen liet Wolfsburg namelijk een onmetelijk charmante conceptcar onder de noemer ‘I.D. Buzz’ zien, maar daarna bleef het lange tijd stil. Nu gaat het model eindelijk in productie, en zijn we blij om te melden dat de guitige retro-looks van het studiemodel grotendeels overeind bleven. Wat heb je dus nog meer nodig om je te overtuigen? Een prijskaartje, misschien?

Met, of zonder BTW?

Het is nog maar de vraag of je dat effectief overtuigend vindt, want de ID. Buzz wordt niet bepaald goedkoop. Zo plaatst Volkswagen de personenversie met vijf zitplaatsen in de configurator vanaf 60.699 euro. De BTW is daarbij voor de duidelijkheid inbegrepen, en later wordt nog duidelijk waarom we dit erbij vermelden. De bus wordt verkrijgbaar met slechts één aandrijflijn in het gamma, die een elektromotor op de achteras met 204 pk en 310 Nm koppel combineert met een accupakket van 82 kWh groot (bruikbaar: 77 kWh). Het rijbereik bedraagt daardoor volgens de constructeur tot 423 kilometer voor de personenversie, en tot 425 kilometer voor de bestelbus.

Volkswagen ID. Buzz prijzen 2022

Die ID. Buzz Cargo komt trouwens tegelijkertijd te koop, maar duikt qua prijs wel onder de vijfzitter. Zo geeft Volkswagen een vanafprijs aan van 43.930 euro, maar aangezien deze bestelwagen vooral op professionelen gericht is gaat het hier dus om een prijs zonder BTW. Tel je die erbij op, dan kom je uit op 53.155,30 euro. Daarmee blijft hij dus een pak voordeliger dan de personenbus, al moet je daarvoor natuurlijk wel een paar zitplaatsen opofferen, en ook wat standaarduitrusting.

Bijbetalen…

Zo krijgt iedere ID. Buzz — ongeacht of je hem met of zonder achterbank bestelt — meteen een noodremassistent, automatische klimaatregeling, parkeersensoren voor- en achteraan en een infotainmentsysteem mee. Daar eindigen de gelijkenissen dan wel, want in tegenstelling tot de bestelwagen krijg je op de personenversie een klein leger virtuele hulpjes met daarin een uitwijkassistent, rijstrookassistent en dodehoekassistent mee. Daarnaast is de Cargo-variant standaard wit met wieldoppen, en rolt iedere personen-Buzz tenminste in het zilver en met 19-inchvelgen van de band. Voor een guitige Two Tone-lakkleur moet je in alle gevallen bijbetalen, en ook zaken als adaptieve cruise control, een achteruitrijcamera en verwarming in de stoelen en het stuur zijn niet inbegrepen.

Volkswagen ID. Buzz prijzen 2022

Het elektrische busje staat momenteel nog niet in de openbare Volkswagen-configurator, maar de constructeur laat weten dat je je eigen ID. Buzz kan pre-orderen via je lokale dealer. De eerste exemplaren zouden nog voor het einde van dit jaar geleverd moeten worden.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités