Officieel: Peugeot 508

Na het lek eind vorige week zijn nu de officiële beelden vrijgegeven van de nieuwe middenklasser van Peugeot. Het verre neefje van de Citroën C5 moet gaan dienen ter vervanging van de Peugeot 407 en 607, net zoals de Insignia bij Opel twee modellen vervangt.

Daarmee hebben we dadelijk twee van zijn concurrenten opgenoemd. De nieuwe 508 is volgens Peugeot 'een combinatie van elegantie en sportiviteit'. Het is het productierijpe gevolg van de concepts 'SR1' en '5 by Peugeot' die de nieuwe designtaal van Peugeot inluidden. De voorkant is wat meer integer, de opengesperde bek is verdwenen, waardoor de proporties van de wagen beter gebalanceerd lijken. Ook binnenin kan de Peugeot 508 bekoren met een sober dashboard en het gebruik van materialen van hoge kwaliteit.

Het dieselmotorenpalet begint bij de 1.6 HDi met 115 pk, loopt over de 2.0 HDi (163 pk) en eindigt bij de nieuwe 2.2 HDi met 200 pk. Alle diesels hebben zoals eerder gemeld e-HDI, het start/stop-systeem van de PSA-group waarmee de uitstoot met 15% naar beneden kan, aan boord. Later moet een Hybrid4 op de markt komen met een uitstoot van gemiddeld slechts 99g/km, al is deze uiteraard nul als de wagen op elektrische energie wordt voortbewogen. De 508 meet 4,79m in berlinevorm, de SW doet daar nog twee centimeter bovenop. De Peugeot 508 wordt aan het grote publiek getoond in Parijs, zowel in berline- als in breakvariant.

Officieel: Peugeot 508
Officieel: Peugeot 508
Officieel: Peugeot 508
Officieel: Peugeot 508
Officieel: Peugeot 508
Officieel: Peugeot 508

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 15:32
afbeelding van Anonieme gebruiker

Als firmawagen met 99g Co2 in dit segment lijkt me dit wel wat. Alleen moet Peugeot nog zijn betrouwbaarheid in hybride wagens bewijzen.

Anonieme gebruiker 00:33
afbeelding van Anonieme gebruiker

Van post hierboven:
"Alleen moet Peugeot nog zijn betrouwbaarheid in hybride wagens bewijzen."

zou, sprekend uit eigen ervaring, moeten zijn: Alleen moet Peugeot nog zijn betrouwbaarheid bewijzen. Punt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws