Live op de IAA 2013: Subaru WRX Concept

subaru wrx concept

A taste of what's to come, dat is de WRX Concept van Subaru. Deze concept moet de komst van de nieuwe WRX aankondigen die naar alle waarschijnlijkheid eind volgend jaar zal worden voorgesteld.

Wel weten we al dat de nieuwe WRX de Impreza monniker volledig achterwege zal laten. De nieuwe WRX heeft de Impreza naam immers helemaal niet nodig om indruk te maken, en kijkend naar zijn looks zijn we het daar volledig mee eens.

Uitgevoerd in het 'WR Mica II'-blauw maakt hij een sterke indruk met de typische Subaru elementen zoals de hood scoop. De hexagonale grille die laag tegen de grond hangt en de slanke BRZ-achtige koplampen doen deze concept er extra stoer uitzien, zoals het hoort bij een Subaru.

Onder de motorkap van dit concept ligt een 2.0 viercilinder die rond de 270 pk moet leveren in normale trim en 'meer dan 300' in STI versie.

Binnen een dik jaar hopelijk veel meer nieuws - en een productiemodel - omtrent deze nieuwe WRX. Wij proberen ondertussen om niet (al té) opgewonden te worden op de stand van Subaru hier op de IAA.

subaru wrx concept

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 22:55
afbeelding van Techno Patat

Ik vind het er meer uitzien als een hot wheels speelgoedje! Nee, dit doet er echt niets toe voor mij, blauw, grijs, zwart en felgroen? En dan de lijnen die me ook niet afgaan... En dat terwijl ik toch altijd al een zwak heb gehad voor de goedkope kanonnen van Sub!

En wat waren ze aan het denken toen ze de uitlaten een groen randje gaven? Ik vermoed dat er een verfkerelke de specialist uithing? Of had hij zelf last van een kaasrandje en wou hij het overzetten op den aur?

Techno Patat 12:47
afbeelding van Techno Patat

Naar het model en de rijkwaliteiten kijk ik ook uit! Dit concept vind ik echt enoooorm lelijk om de 1 of andere reden :(!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws