Peugeot op het Autosalon Brussel 2014: alles R

Peugeot-op-het-Autosalon-Brussel-2014

Op de stand van Peugeot vinden we een bonte mix van nieuwigheden, concept cars en technologie. De blikvanger is de 308 R, terwijl Peugeot zelf graag de rest van het 308-gamma aan het publiek voorstelt.

De RCZ R beleeft zijn lancering in België vlak na het autosalon. Daarom is het niet slecht dat Peugeot al pronkt met een 308 R, voorzien van dezelfde motorisatie, al zit dit model nog in de conceptfase.

De nieuwe 308 zelf is ook te zien in verschillende motorisaties, terwijl de facelift van de 3008 en 5008 een iets kleinere rol opeisen.

Peugeot-op-het-Autosalon-Brussel-2014

Concept cars-liefhebbers worden nog in de watten gelegd met het Onyx-concept, die een dikke V8 diesel met een elektromotor combineert tot 600 pk. Over pk's gesproken, daar bulkt de 208 T16 Pikes Peak ook van, met 875 pk uit een 3.2 V6 biturbo voor 875 kilogram is plezier verzekerd.

Peugeot-op-het-Autosalon-Brussel-2014

Op technologisch vlak is er nieuws rond de BlueHDi dieselmotoren. Het gaat om een doorontwikkeling van de huidige HDi-motoren, waarbij zuinigheid en lage uitstoot centraal staan, terwijl ook het vermogen niet vergeten wordt. Een stapje verder gaan de HYbrid4-wagens, die een elektromotor combineren met een HDi-motor, waarbij Peugeot vierwielaandrijving verkrijgt. De 2008 HYbrid Air combineert een persluchtaandrijving met een driecilinder benzinemotor.

De stand van Peugeot vind je in Paleis 4. Alle praktische informatie vind je in ons overzichtsartikel.

Peugeot-op-het-Autosalon-Brussel-2014

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws