Ford op het Autosalon Brussel 2015: Mondeo en Mustang

ford-mustang-coupecabriolet-2014-geneve-14

Bij Ford valt er heel wat nieuws te rapen op de stand. Zo is er niet alleen de gefacelifte Focus, maar hebben ze ook een nieuwe Mustang en is de Mondeo eindelijk in productie.

De Mondeo is zonder twijfel de grote aandachtstrekker op de Ford-stand. Na de vele dienstjaren van de vorige generatie heeft Ford stilaan nood aan een nieuwe middenklasser. De derde generatie Mondeo mag er intussen al bekend uitzien, Ford voorziet hem van allerlei snufjes en geeft hem een nieuwe top-TDCi met 210 pk. De Mondeo Hybrid is de eerste hybride Ford op onze markt.

Mustang naar Europa

Blij waren we, toen Ford aankondigde dat de Mustang ook in Europa officieel ingevoerd zou worden. Daarbij is er keuze tussen een 2.3 EcoBoost viercilinder of een 5.0 V8.

focus

De Focus kreeg een facelift waarbij het uiterlijk werd aangepast aan het huidige Ford-aanbod. Ook het interieur kreeg een make-over, waarbij het drukke dashboard werd aangepakt en de vele knopjes verdwenen. Nieuw is de Focus ST TDCi, een concurrent voor de Volkswagen Golf GTD en Peugeot 308 GT HDi.

Belgische première voor S-Max en Vignale

Behalve de Mondeo was ook de S-Max toe aan vernieuwing. Die is minder uitgesproken dan je zou denken, al heb je met een zevenzitsmonovolume ook minder speelruimte. Op het salon van Brussel zal de S-Max te zien zijn in Vignale-uitrusting, de nieuwe toplijn van Ford.

Behalve deze grote nieuwigheden kreeg de Kuga ook nieuwe motoren en viert Ford het 50-jarig bestaan van het Transit-gamma.

Ford vind je op het Brusselse autosalon terug in Paleis 6. Alle info over het autosalon van Brussel lees je hier.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws