Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde krijgt zijn prijs (IAA 2015)

alfa-romeo-giulia-prijs

Hij moet het de BMW's M3, Mercedes-AMG's C 63 en (toekomstige) Audi's RS 4 van deze wereld zuur gaan maken. Staan of vallen doet de strafste uitvoering van de Alfa Romeo Giulia echter met zijn prijs. Wat die Quadrifoglio Verde moet kosten in België?

De reguliere versie van de Giulia houdt Alfa Romeo - spijtig genoeg - nog achter de hand op het autosalon van Frankfurt. Het is dan ook 'Quadrifoglio Verde' - noem hem niet zomaar QV - wat de klok slaat. Nieuw is die wagen natuurlijk niet meer. In die zin dat je al dik drie maanden kan gapen naar de plaatjes van het Italiaans vlaggenschip. Om toch met iets nieuws te komen besluit het merk de prijs voor de met een Ferrari-V6 uitgeruste sedan vrij te geven. Die prijs is op z'n minst opmerkelijk te noemen.

alfa romeo giulia prijs

Italiaans koopje

Alfa vraag in België minstens 76.000 euro voor de Giulia Quadrifoglio Verde. Winden we er geen doekjes om en halen we de concurrentie er bij, dan zien we dat ze verre van een hoofdprijs vragen. Een BMW M3 Berline begint namelijk vanaf 77.850 euro en Mercedes vraagt maar liefst 81.675 euro voor haar C 63. Meer nog, vergelijk je met een even potente AMG C 63, dan kijk je richting de 90.145 euro.

alfa romeo giulia prijs

Nog niet overtuigd? Laat de performance dan spreken. De strafste Giulia pakt uit met een 3.0-liter V6 van Ferrari-makelij met zo maar even 510 pk. De M3 behelpt zichzelf met een twin turbo zes-in-lijn goed voor 431 pk en de Mercedes-AMG C 63 S doet het net zoals de Italiaan met 510 pk. Als dat niet om een triotest vraag...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws