Autosalon Brussel 2019: Skoda toont Kodiaq RS

skoda-kodiaq-rs_leaked_1

Skoda pakt uit met twee nieuwigheden op het autosalon in Brussel. De Kodiaq RS is nagelnieuw en heet, de andere nieuwigheid is nog warm van het broednest.

Echt heet zal je niet worden van die andere nieuwigheid maar de Skoda Scala is vers van de pers en moet het gaatje tussen de Octavia en de Fabia vullen. Dat gaatje zal namelijk wat groter worden wanneer Skoda de volgende generatie Octavia lanceert. De break die de Scala is, is de verderzetting van de Rapid Spaceback, die de bestverkopende uit het Rapid-aanbod was.

Heter is de Kodiaq RS, die de 240 pk sterke tweeliter diesel uit de Octavia RS krijgt. Het is overigens de eerste zevenzits-RS van het merk. Waarom ze er niet de 300 pk sterke tweeliter benzinemotor hebben ingeduwd die je wel in de Cupra Ateca kan vinden, is voor ons nog altijd een beetje een vraag.

Behalve deze twee nieuwigheden stelt Skoda het volledige gamma tentoon. Ook de Vision RS is te zien, al staat die bovenop de stand.

Skoda vind je in Paleis 11, in de buurt van Audi, Seat en Volkswagen. Voor alle praktische informatie kan je terecht in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Bart Hofmans 19:25
afbeelding van Bart Hofmans

Hoe zit het met de facelift van de Skoda superb ? Is daar meer info over ?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws