Autosalon Brussel vooraf: de Dream Cars op het autosalon Brussel 2019

autosalon-brussel-2019-dreamcars_banner

Op het autosalon in Brussel is naar tweejaarlijkse gewoonte een hal gereserveerd voor de supercars en ander duur spul. Dat het de moeite is, hoeven we niet te vertellen, maar wat staat er precies allemaal in die zaal?

Voor 5 euro extra bovenop je inkomticket voor de Brussels Motor Show mag je je kaartje ook laten scannen aan de ingang van Paleis 1. Het meest rechtse Paleis, als je via Parking C de Heyzelpaleizen betreedt herbergt de Dream Cars. De eerste editie leek destijds wat inderhaast samengestoken in dezelfde zaal, maar tegenwoordig hebben de merken er een exotische zaal van gemaakt. Wat je er te zien krijgt?

Alpine

Als je maar één modelletje hebt, kan je er makkelijk de aandacht op vestigen. Alpine zet de A110 op je lijstje met dream cars.


Aston Martin

aston martin dbs superleggera

Aston Martin maakt de oversteek met de Vantage en de DBS Superleggera.


Audi

Audi heeft een heel gamma in Paleis 11, aan de andere kant van het salon. Voor de R8 moet je echter naar Paleis 1.


Bentley

Bentley toont de Continental GT coupé op haar stand. Voor de Conti GT Cabrio is een passage aan ons salon niet weggelegd. Wel zou je er de Bentayga tegen de lijvige carrosserie kunnen lopen.


BMW

BMW brengt de 8 Reeks Gran Coupé Concept mee naar het Dream Cars-salon. De andere BMW-modellen bekijk je in Paleis 7.


Bugatti

Bij Bugatti kan je terecht als je de Chiron wil zien. Niet de LEGO-versie, wel de echte.


Ferrari

ferrari f488 pista

Ferrari zet maar één auto op de stand. Da's weinig, al kan je dan wel al je aandacht op die ene vestigen. Bij het online gaan van dit artikel hebben ze nog niet uitgevogeld welk model dat zal zijn, dus gokken wij op de 488 Pista. Andere suggesties welkom in de comments.


Ford

Ford verkocht de afgelopen tijd een vijftal GT40's in ons land. Genoeg om een exemplaar te voorzien op de stand tussen de Dream Cars. Andere Ford-modellen kan je zien in Paleis 6.


Gillet

gillet vertigo

Onze Belgische trots speelt een thuismatch op de Brussels Motor Show. Het zou gek zijn als ze er niet te zien zouden zijn.


Jaguar

Op de Dream Cars mag Jaguar een 'Artist Project' voorstellen. De artiest Jean-Luc Moerman mocht zich uitleven op een I-Pace.


Lamborghini

Veel volk wordt er verwacht voor de Urus. De sport-SUV die alles tot de overtreffende trap trekt. De speciale Aventador SVJ is er niet, de Huracàn en Aventador zelf staan er wel.


Land Rover

De Britten zou je misschien niet direct bij de dream cars onderbrengen, tot we je vertellen dat er ook een Range Rover SVAutobiography Dynamic met lange wielbasis in het gamma zit. Dit 565 pk sterke beest heeft zijn plaats in Paleis 1 niet gestolen.


Lotus

Lotus mag dan wel wat afgestapt zijn van haar grootse plannen enkele jaren geleden; de Evora, Exige en zeker de Elise blijven een leuke verschijning. Ook tussen al dat dure geweld in Paleis 1.


Maserati

Gek genoeg kan je Maserati ook gewoon op het bedrijfswagensalon bezoeken. De Italianen vatten post naast Hyundai en rechtover Alfa Romeo in Paleis 7, voor de Levante, Quattroporte en Ghibli. De Gran Turismo in faceliftversie is echter te zien in Paleis 1.


Mc Laren

mclaren 720S SPA 68

Voorlopig geen info van McLaren over de modellen op het autosalon in Brussel. Maar mogen we aannemen dat ze er de 720S Spa 68 Special Edition voorstellen?


Mercedes-Benz

Mercedes zet de Mercedes-Maybach S560 L in de kijker tussen de Dream Cars. Meer dan waarschijnlijk de enige keer dat je zoiets in het echt te zien krijgt. Verder staat er ook een Mercedes-AMG GT 4 Door Coupé. Andere Mercedes-modellen vind je in Paleis 5.


Porsche

porsche 911 (992)

Een Europese première zowaar, op de Porsche-stand, want Porsche zet er de nieuwe 911 in de spotlights. Daarnaast vind je nog 10 andere wagens, van 718 Cayman over de Macan facelift tot de Panamera GTS Sport Turismo of de Cayenne Turbo. Er is ook één 911 van de vorige generatie, de magistrale 911 GT3 RS.


Rolls Royce

Een Cullinan. Mag dat? Al hebben wij er geen officiële bevestiging van.


Zijn er ook te zien: Alpina, Noble en volgens het salonplan ook Dodge, al is over die laatsten geen informatie over te vinden. De Classics Division van de Ginion Group (BMW, Rolls Royce & McLaren) en Rock 'n Roll Classics zorgen voor de verdere invulling van de zaal.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jelledr 19:24
afbeelding van Jelledr

Vorig jaar stond er nog een RF en eerlijk gezegd was die niet misplaatst. Had totaal niet het gevoel dat het de vreemde eend in de bijt was.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws