Toekomst Frankfurt Motor Show hangt aan zijden draadje

iaa_2019

De Europese autosalons komen onder steeds mee druk te staan en het eerste slachtoffer kan wel eens de Frankfurt Motor Show worden. Zelfs mensen achter de show twijfelen openlijk of er nog een toekomst is voor de zogenaamde "IAA".

Komt er in 2021 nog een autosalon van Frankfurt, dan zal dat serieus anders voor de dag moeten komen. Dat besluit wordt nu al getrokken na het salon van dit jaar. Het tweejaarlijkse salon kampte dit jaar met meer dan 20 automerken die wegbleven, lege zalen en een bezoekersaantal dat 20% lager lag dan bij vorige editie in 2017.

Salon van de weegloop

Meer nog, de automerken die nog wel aanwezig waren sneden sterk in hun budget. Zowel Mercedes als BMW deden het dit jaar met een stuk minder praal. Daarenboven werd het autosalon van Frankfurt geteisterd door duizenden demonstranten die de verkoop van auto's met verbrandingsmotoren aan banden willen leggen.

Alles lijkt er op te wijzen dat het einde van het klassiek autosalon in zicht is. Bernhard Mattes, de grote baas van de Duitse autolobby VDA gaf trouwens zijn ontslag tijdens het autosalon van Frankfurt. En VDA, dat is verantwoordelijk voor de show. Waardoor het ons niet zou verbazen dat we in 2021 geen autosalon van Frankfurt meer tegen komen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
andre123 16:12
afbeelding van andre123

dat de kosten de pan uitswingen hebben ze alleen maar aan zichzelf te danken.
back to basic?

Gerrit Claesen 22:41
afbeelding van Gerrit Claesen

Née née, de toekomst van de verbrandingsmotor is ten einde, niet van de auto, geen woord over Tesla, da's normaal want Tesla betaald niet voor reclame, dus speelt de media mee vijandje van Tesla (en Tesla groeit als kool

Gerrit Claesen 22:44
afbeelding van Gerrit Claesen

Dus mijn reactie zal hoogstwaarschijnlijk niet gepubliceerd worden

andre123 12:30
afbeelding van andre123

ze staat er dus wel,lol
dat tesla groeit als kool is niet zo moeilijk he,als je eerst klanten laat betalen,en dan 3-4 jaar wacht met beginnen leveren,haha

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws