Peugeot SxC, Shanghai crossover Concept

Peugeot SxCPeugeot heeft weer een nieuwe Concept wagen, de SxC zoals de naam al zegt is dit een Crossover. De concept vindt zijn oorsprong in Peugeot's Design Studio: het "China Tech Center". Op het autosalon van Shanghai zal hij dan ook voor het eerst te zien zijn! De SxC gebruikt duidelijk een aantal kenmerken van de SUV: robuuste looks, hoge zitpositie, stevige structuur... en combineert deze met de moderne trekjes van de luxe berlines: strakke en tijdloze styling, een heel eigentijdse look.

Met een lengte  4,87 m, een hoogte van 1,61 m hoogte en 2,035 m breedte is dit geen al te grote wagen. Toch is hij volgens Peugeot zeer spatieus ingericht. Maar het belangrijkste is toch wel de HYbrid4-aandrijving.

Peugeot doet meer en meer moeite om mee in de top van de zuinigste wagens te komen. De SxC maakt dan ook gebruik van de HYbrid4-technologie. Een verbrandingsmotor die de voorwielen aandrijft en een elektromotor op de achterwielen. Deze vorm van hybride aandrijving maakt dus vierwielaandrijving mogelijk. Aan lage snelheden kan ook zuiver elektrisch worden gereden.

Onder de motorkap zit de gekende 1.6 THP benzinemotor. Deze levert nu 218 pk. Samen met een 95 pk sterke elektromotor levert het geheel hier een gecombineerd vermogen van 313 pk en een gemiddeld verbruik van 5,8 l/100 km en een CO2-uitstoot van 143g/km.

Peugeot SxC

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yvesw 10:59
afbeelding van Yvesw

-edit: aangepast!-

Peugeot is tegenwoordig zeer goed bezig met hun hogergeplaatste wagens. Ziet er een mooi ding uit!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws