Stoere stadsmus: Citroën Concept C1 Urban Ride

citroen-c1-urban-ride_1

Niet alleen Opel heeft een kleine crossover in het gamma. Citroën lijkt binnenkort dezelfde toer op te gaan met de Concept C1 Urban Ride.

Citroën omschrijft hem zelf als een stadswagen met de allures van een avonturier. Wij zien er zelf een guitige tweekleurige C1 in, voorzien van wat kunststof onderdelen. De moeten zijn stoerheid accentueren, al vonden wij de C1 totnutoe eigenlijk alleen maar schattig. De C1 Urban Ride staat echter 15 mm hoger en kreeg een 10 mm bredere spoorbreedte.


citroen-c1-urban-ride

En hoewel hij als 'concept' wordt betiteld, heeft Citroen het toch al over de uitstoot en het verbruik van de VTi-motor. Die krijgt 68 pk en stoot 88 g/km CO2 uit, dat staat gelijk aan een verbruik van 3,8 l/100 km. Verder wordt hij uitgerust met een 7" touchpad, handsfree entry en start systeem, achteruitrijcamera en hill start assist, en dat laatste verwacht je niet direct op een wannabe offroad-auto.

citroen-c1-urban-ride

Of hij al dan niet in productie gaat, is dus nog niet duidelijk. Citroën laat het publiek van het Salon van Parijs dan ook stemmen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws