Cupra Ibiza concept duikt op

cupra-ibiza-concept-leaked-2018_04

Weet je nog toen Seat bij hoog en laag beweerde dat er geen Ibiza Cupra zou komen? ...juist ja.

We spreken bijna een jaar geleden, wanneer Seat haar nieuwe Ibiza aan de wereld toont op het autosalon van Genève. Meteen werd daarbij duidelijk gemaakt dat we niet moesten hopen op een Cupra-versie. 150 pk vanuit de 1.5 TSI, dat was genoeg voor de Ibiza. Terwijl de gehele Seat-afdeling echter in Genève feest aan het vieren was, zaten in de catacomben van het Spaanse merk de Cuprajongens te broeden op een plan. Een plan dat van Cupra een submerk moet maken van Seat.

cupra-ibiza-concept-leaked-2018

Een plan dat dit jaar ten uitvoer wordt gebracht. Waardoor Cupra een op zichzelf staand merk wordt, zoals Abarth bij Fiat zeg maar. Het resultaat is dat Cupra nog steeds gerief van Seat mag gebruiken maar er meer ruimte is om te spelen. Dat de Cupra Leon een feit wordt spreekt voor zich, nu blijkt er dus ook plaats voor een Cupra Ibiza. Die werd laatst achter gesloten deuren getoond in conceptvorm. Al is er niet al te veel conceptueel meer aan; dit is gewoonweg een VW Polo GTI in een Spaanse verpakking.

cupra-ibiza-concept-leaked-2018

Iets duidelijker; voorin deze 'concept' een 2-liter viercilinder turbobenzine met 200 pk en 320 Nm koppel die via een 7-traps automaat met dubbele koppeling de kracht naar de voorwielen sluist. Een stoplichtsprintje naar de honderd doet 'ie in 6,7 seconden. op de Autobahn stopt de pret bij 233 km/u. Wij moeten vooral wennen aan de uit de kluiten gewassen Cupra-logo's binnen en buiten. Die mogen misschien nog een tikkeltje subtieler, Seat?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws