Citroën viert 100 jaar auto met... brommobiel (2019)

citroen ami one concept 2019

Citroën blaast dit jaar 100 kaarsjes uit en om dat te vieren zal het merk op het autosalon van Genève geen nieuwe übersedan of uniek retro-geïnspireerd model lanceren, wel de Ami One. Een conceptuele brommobiel die 45 km/u. Euhm... sja... typisch Frans zeker?

Honderd jaar, je viert het maar één keer. En voor vele automerken is het de uitgelezen kans om eens compleet gaga te gaan. Met een supersportwagen, heerlijke concept of een eerbetoon naar vroeger met een retro-geïnspireerde rakker. Bij Citroën kijken ze echter graag vooruit en daar geloven ze sterk in micro-mobiliteit. Of anders gezegd; een brommobiel.

citroen ami one concept 2019

Ami One

Jawel, Citroëns eigen cadeautje voor haar honderdste verjaardag is een brommobiel die 45 km/u kan en dankzij z'n elektro-aandrijving 100 kilometer ver moet geraken. Die magere cijfers verstopt Citroën onder een eigenzinnig gestileerd kubusje. Daarbij geen gebrek aan funky designelementen maar of je het nu echt warm moet krijgen van deze Ami One Concept?

citroen ami one concept 2019

Debuteren doet 'ie alvast op het autosalon van Genève. Nog een klein lichtpuntje? Naar verluidt heeft Citroën nog wel wat in petto voor haar honderdste verjaardag. Al zullen we dat niet zien op het salon van Genève.

citroen ami one concept 2019

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Ronald 10:16
afbeelding van Ronald

Ik zal dan wel mijn elektrische fiets nemen ...

andre123 19:33
afbeelding van andre123

op je fiets word je wel nat

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws