Vooruitblik: Skoda Octavia RS (2020)

Skoda Octavia RS 2020 Render

Skoda zal dit jaar nog het doek halen van de nieuwe Octavia RS. We blikken alvast vooruit op wat ons te wachten staat. Zei daar iemand plug-inkracht? Jawel!

De vierde generatie Octavia zal net zoals zijn voorganger dienen als basis voor een sportieve afgeleide. Je weet wel: de Octavia RS. Een parel voor de sportieve huisvader. Met dank aan het praktisch gemak (als Combi) en het betaalbaar prijskaartje.

Met stekker?

Octavia RS numéro 4 zal net zoals voordien gebruik maken van techniek uit de Volkswagen GTI-stal. Een tweeliter benzine met zo'n 290 pk? Jazker! Een turbodiesel met 239 pk? We twijfelen er niet aan! Een plug-inhybride RS? Euhm... ja?

Ja. Want net zoals bij de nieuwe generatie Golf zal het GTE-derivaat zonder twijfel zijn oversteek naar Tsjechië maken. Daardoor zou de Octavia RS IV (werknaam) een 1.4-liter turbobenzine krijgen die samen met een elektromotor goed is voor 241 pk. Daarnaast kan de accu van 13 kWh zorgen voor een fiscale aftrekbaarheid van 100%. Dit jaar nog zal Skoda de vierde generatie Octavia RS onthullen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Philippe Vergauwen 18:04
afbeelding van Philippe Vergauwen

Naar het schijnt zou de bi turbo diesel er niet komen in de Octavia???

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws