Polestar Precept toont Zweedse toekomstvisie

Polestar Precept Concept 2020

In Genève pakt Polestar uit met een nieuw conceptmodel, de Precept. Die luidt dan toch geen nieuw model in, maar is eerder een algemene blik op de toekomstvisie van de Zweden.

De Polestar Precept neemt de vorm van een vierdeurs-granturismo en geeft een eigen draai aan enkele vertrouwde designelementen, zoals de hamervormige koplampen. De doorlopende led-strook achteraan en de 3,1 meter lange wielbasis accentueren het uitgestrekte en brede karakter van de Precept. Vooraan herbergt de ruimte achter het radiatorrooster nu allerlei sensoren, radars en camera’s. De Precept heeft geen klassieke achteruitkijkspiegels maar camera’s. Ook binnenin kijk je op een scherm in plaats van in een spiegel.

Polestar Precept Concept 2020

In het interieur zijn de inzetstukken in de deuren en de rugleuningen gemaakt van natuurlijke materialen, die het plasticafval met 80 procent moeten beperken. De bekleding van de zetels is dan weer gemaakt van gerecycleerd materiaal, onder meer petflessen en kurk. Centraal op het dashboard zien we een verticaal touchscreen van 15 duim dat op Androidbasis werkt en een instrumentenpaneel van 12,5 duim aanvult.

Polestar Precept Concept 2020

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws