Officieel: Toyota Aygo X Prologue gaat hoger (2021)

Toyota Aygo X Prologue (2021)

Toyota ziet nog brood in het A-segment maar wil daar een hedendaagse saus over gooien. Dat is de gedachte achter de Aygo X Prologue concept car die Toyota vandaag voorstelt.

Het A-segment kent een grote leegloop, verschillende consumenten zien geen centen meer in de kleine stadswagens waar weinig winst op te halen valt. Niet bij Toyota, want de Japanners zetten opnieuw in in dit segment. Ze doen dat met een opvolger voor de Aygo, die voorafgegaan wordt door deze Aygo X Prologue Concept.

De Aygo X Prologue heeft Europese genen want de wagen werd ontworpen in het Europese designcentrum van Toyota in het Franse Nice. Al bij de eerste aanblik zie je dat deze Aygo X Prologue hoger op zijn poten staat dan de huidige Aygo. Daarmee speelt Toyota in op de crossovertrend die van de hogere segmenten naar beneden druipt. De X in de benaming refereert dan ook naar de cross-style die de Aygo zal hanteren en niet zozeer naar het X-vormige design in de grille van de huidige generatie.

Toyota Aygo X Prologue (2021)

De nieuwe krijgt dan ook een hogere snuit waar de koplampen direct de aandacht trekken. Die zijn namelijk verbonden door een LED-strip die over de bovenzijde van de bumper loopt. Achteraan is de Aygo X Prologue herkenbaar als Aygo, niet in het minst door de hoog geplaatste achterlichten, die overigens verbonden worden door een doorlopende lijn net zoals vooraan. In de glazen kofferklep - nog een link met de huidige generatie - zit tegenwoordig wel een uitsparing voor de handgreep. De handgrepen in de deur zijn bij deze Aygo X Prologue ook ingewerkt, al zal dat kostengewijs bij het productiemodel niet het geval zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws