Audi plaagt met Sky Sphere, Grand Sphere en Urban Sphere

Audi concept cars 2021

Audi zal de binnenkort drie nieuwe conceptwagens naar ons netvlies sturen. Die nemen plaats in de "Sphere"-familie en luisteren naar Sky Sphere, Grand Sphere en Urban Sphere. Over welke auto's het juist gaat? Kijk even mee!

Stilstaan is achteruitgaan, dat weten ze bij Audi ook. Het is tenslotte het merk met de slogan Vorsprung durch Technik. Nu het stilaan haar elektrische wagenpark vorm heeft gegeven, kijkt het al vooruit naar de auto's van de komende decennia. De denkoefening verpakt Audi in drie conceptwagens die we volgens geruchten op het autosalon van München (de IAA Mobility die het salon van Frankfurt vervangt) te zien zullen krijgen binnen enkele maanden. Een eerste tipje wordt nu al van de sluier gelicht. In die zin dat we wat tekst en uitleg krijgen. Dít zijn ze:

Sky Sphere

Volgens Audi is de Sky Sphere een studiemodel waar de sky letterlijk de limit is. Een auto voor de autofan... maar die ook autonoom kan rijden indien nodig. Het silhouet toont alvast een sierlijke GT. De langgerekte motorkap insinueert dat er nog een verbrandingsmotor voorin deze Sky Sphere ligt, want een elektrische auto heeft allerminst nood aan zo'n lange motorkap. Al weet je natuurlijk nooit met conceptwagens.

Audi concept cars 2021

De Sky Sphere kan knipogen naar maar liefst 3 toekomstige modellen van Audi. Denk aan een coupebroertje voor de e-tron GT, een Audi-derivaat van de Bentley Continental GT of al een knipoog naar de toekomstige opvolger van de e-tron GT. Al denken we eerder dat deze conceptauto's designelementen zal introduceren voor toekomstige Audi's.


Grand Sphere

Met de EQS heeft Mercedes momenteel als enig Duits automerk een elektrische luxelimousine. Ga er maar prat op dat Audi volop bezig is met een concurrent. De Grand Sphere kan wel eens het eerste teken van die concurrent zijn. Want Audi pretendeert dat de Grand Sphere een grootse indruk moet maken op alle zintuigen.

Audi concept cars 2021

Kijken we hier naar de opvolger van luxelimousine A8? Het zou zo wel eens kunnen. Zeker als je weet dat de huidige A8 hoogstwaarschijnlijk tot 2025 in productie blijft. Tijd genoeg dus voor een elektrische opvolger.


Urban Sphere

Tenslotte toont Audi nog het meest sensibele broertje van het trio. De Urban Sphere is een auto die volledig tot zijn recht moet komen in de stad. Of beter nog; bij de hippe mensen die geassocieerd worden met een stad. De Urban Sphere focust zich vooral op digitalisatie en sociale aspecten, wat dat ook mag zijn.

Audi concept cars 2021

Doen we zelf een gooi, dan kan deze Urban Sphere ons warm maken voor een opvolger van de A1. Of beter nog: de komst aankondigen voor een Q1/Q2. Want stadshipsters hebben uiteraard nood aan een crossover voor de urban jungle. Jep, we gaven net een beetje over in onze mond toen we die zin schreven.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
a b 09:27
afbeelding van a b

Had Audi niet ergens een elektrische Q2L in de planning staan voor 2022? Ik heb dat alleszins recent nog gezien op hun planningschema. Maar ik vind die eventjes niet terug.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws