Hyundai toont “SUEV” SEVEN Concept

Hyundai SEVEN Concept

In aanloop naar de LA Auto Show heeft Hyundai het doek getrokken van zijn SEVEN Concept. Dit elektrische studiemodel moet de voorbode zijn voor een toekomstige Ioniq 7 en vindt meteen ook een nieuwe segmentnaam uit: de “SUEV”.

Zuiver elektrische SUV’s zijn al even een ding maar dat was het enige dat nog ontbrak: een gepaste naam voor het segment. Aan die nalatigheid maken ze bij Hyundai nu een einde: ze stellen hun SEVEN Concept voor als “SUEV”, ofwel Sports Utility Electric Vehicle. A whole new world

Woonkamer op wielen

Die naam draagt de SEVEN Concept natuurlijk om een reden, want deze SUV werd specifiek ontworpen met een elektrische aandrijflijn in het achterhoofd. Dat merk je volgens Hyundai aan de wat schuin aflopende, korte neus, de lange wielbasis en de lage, gebogen daklijn. Die is dan weer mogelijk doordat de auto een volledig vlakke vloer heeft, wat meteen ook de interieurruimte ten goede komt. Daarvan maken de creatieven bij Hyundai dan maar gebruik door het studiemodel te voorzien van een ruime canapé en twee draaizeteltjes in plaats van de gebruikelijke vijf — of misschien zelfs zeven, waarom niet — stoelen die we vermoedelijk in het productiemodel mogen verwachten.

Hyundai SEVEN Concept interieur

Desondanks is deze SEVEN al een relatief concrete auto, want Hyundai steekt niet onder stoelen of banken dat dit een voorbode is voor zijn Ioniq 7. Deze SU(E)V zou in 2024 op de markt komen naast de Ioniq 5 hatchback en, later, de Ioniq 6 sedan. De SEVEN Concept staat trouwens al meteen op Hyundai’s E-GMP-architectuur, het platform dat ook door de Ioniq 5 gebruikt wordt. Zo verklapt Hyundai bijvoorbeeld al dat de auto zo’n 480 km ver zal komen en in 20 minuten naar 80% kan laden. Het is dus wel nog even wachten op het productiemodel, maar we vermoeden dat het design en de specificaties niet al te ver van deze SEVEN zullen afwijken. Los van het woonkamer-interieur dan, wel te verstaan.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
John 13:14
afbeelding van John

Gemiste kans om het niet de "SUEVEN" te noemen :-D

Joram 13:51
afbeelding van Joram

In situaties als deze missen we een Like-knop in de comments xD

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws