BMW iX Flow Concept: welke kleur wil je vandaag?

BMW iX Flow Concept 2022

BMW pakt uit met de Flow Concept, en die wil een einde maken aan kleurkeuzestress. Deze unieke iX kan namelijk met een druk op de knop van carrosseriekleur veranderen. Of hadden we liever een functie gezien die de het formaat van de grille kon wijzigen?

Het is één van de vragen die je misschien wel het langste bezighoudt bij het bestellen van een nieuwe auto: welke carrosseriekleur kies je? Je denkt waarschijnlijk wel aan iets dat jouw individualiteit en karakter uitstraalt, maar tegelijk wil je geen kleurboek op je oprit die je op de tweedehandsmarkt niet meer kwijt krijgt. BMW biedt het antwoord in de vorm van de iX Flow Concept.

Automobiele kameleon

Deze speciale iX, die toepasselijkerwijs onthuld werd op de Consumer Electronics Show in Las vegas, kan namelijk naar wens veranderen van carrosseriekleur. Dat doet de auto door middel van een technologie die BMW ‘E-Ink’ heeft gedoopt, en die werkt volgens het principe van elektroforese. Daarbij gebruikt de fabrikant slimme fysica om het pigment in de laklaag te veranderen via elektrische signalen. Het resultaat is een carrosserie die verschillende kleuren kan vertonen, en zelfs patronen — zoals klassieke racestrepen — tevoorschijn kan toveren.

BMW iX Flow Concept 2022

Volgens BMW is deze technologie meer dan gewoon het zoveelste snufje dat fabrikanten graag tentoon stellen op de CES. De variabele wrap kan zowaar de efficiëntie van de elektrische auto verhogen. Bij warm weer heb je namelijk het liefste een carrosseriekleur die zoveel mogelijk licht weerkaatst terwijl je in de winter graag alle mogelijke warmte van de zon absorbeert. Je auto laten veranderen van kleur kan dus de taak van de klimaatregeling verlichten, waardoor die minder energie verbruikt. Volgens BMW heeft het Flow-systeem zelf dan ook zeer weinig stroom nodig om zijn ding te doen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Hugo Bernaert 09:47
afbeelding van Hugo Bernaert

Dat zal niet mogen hier in Belgïe : de kleur wordt officieel geregistreerd bij inschrijving.

Dominique 15:29
afbeelding van Dominique

Wil dat zeggen dat auto's met een full wrapping dan ook niet zijn toegelaten ?

John 00:45
afbeelding van John

Als ik de lijn doortrek van wat de agent uit de verkeerspolitie zei (met Luc Alloo) dan moet je voor elke wijziging aan je auto naar de keuring gaan.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws