Nieuwe X2014 van Adrian Newey voor Gran Turismo 6

x2014 adrian newey red bull gran turismo 6

Ook voor de volgende Gran Turismo werd er aan Red Bull Racing ontwerper Adrian Newey gevraagd hoe een Formule 1 wagen er zou uitzien zonder regels. Het resultaat ziet er nog indrukwekkender uit dan de vorige X2010.

Gestroomlijnde oppervlakken, een laag profiel en een gesloten cockpit, zo ziet een F1 wagen er dus uit in Adrian Newey's dromen. Zo zou een Formule 1 wagen er uit zien mochten de wetten van de fysica de enige regels zijn in de sport. De vorige X2010 was al geen gemakkelijke wagen om rond een circuit te jagen en de deze lijkt al niet veel makkelijker te worden.

Newey heeft samen met Polyphony Digital drie wagens ontworpen voor de volgende installatie van de populaire Gran Turismo reeks. Hier zien we de X2014/F, de fan-car, met een 'ventilator' achteraan de wagen die de lucht wegzuigt voor extreme downforce (zoals de Brabham BT46 van '78). De andere wagens zijn de X2014/Standard en de X2014/Junior.

Alhoewel er geen koplampen op een Formule 1 wagen staan heeft deze X2014 - net zoals zijn voorganger - er wel meegekregen, met de simpele reden dat er in Gran Turismo ook nachtraces (zoals op La Sarthe of de Nordschleife) gereden kunnen worden.

x2014 adrian newey red bull gran turismo 6
Tijdstip: 10:52
Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

vaa-en-fiscale-aftrekbaarheid-berekenen

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws