Vraag: Hoe luid ga jij met de uitlaat?

bmw_335i_akrapovicuitlaat_01

Als het op wagenkarakter aankomt, dan is de uitlaat een belangrijke factor. Een heerlijk klankenspel kan een wagen helemaal transformeren. Maar bestaat er zoiets als 'teveel' en 'te luid'?

Hoewel een uitlaat dient om uitlaatgassen van de motor weg te leiden, heeft het ding ook een - soms aangenaam - neveneffect; het maakt lawaai. En net zoals elke oermens kan een echte Autofanner genieten van een heerlijke brom. Dat is ook de reden waarom zoveel mensen een andere uitlaat installeren onder hun automobiel. Kwestie van een sportievere sound te hebben tijdens het rijden.

Echter vragen we ons af wat jullie visie is over uitlaatlawaai. Moet een wagen klinken zoals hij van de band rolt of mag er toch wat meer lawaai uitkomen? Misschien kan het niet luid genoeg zijn voor jullie. Daarom de vraag:

Hoe luid ga jij met de uitlaat?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
lauw 11:18
afbeelding van lauw

Mijn audi 2.0 TDI gaat soms echt heel luid (als ik weer denk in versnelling te zitten maar eigenlijk in neutraal zit)

Quin 12:03
afbeelding van Quin

Uitlaatgeluid is een kunst op zich, dus vind dat er wel een leuke ronk uit je wagen mag komen.

Bij m'n Giuilietta is dat gelukkig wel het geval, al is het bij het optrekken een beetje te luid. Als ik optrek, bekijken sommige mensen me wel wat scheef ('Daar komt ne Johnny af') :D

Speedy_430 14:21
afbeelding van Speedy_430

Bij mij is het relatief luid. Een 2.5 inch uitlaat zonder enige kat of resonator. Is tof om in de streek rond te rijden iets minder als je ver moet.

Mangoman 20:38
afbeelding van Mangoman

Mag best luid zijn in het geval van sportieve wagens met een mooie klank. Weet iemand eigenlijk de precieze wetgeving rond sport uitlaten in België? Hoe krijg je zo'n sportuitlaat zonder kat of resonator door de keuring? Of is het een geval van elk jaar de standaarduitlaat weer te monteren?

Chuck Winter 09:44
afbeelding van Chuck Winter

Een gebrom kan leuk zijn, maar mijn overbuur heeft een oude Amerikaanse musclecar die te veel lawaai maakt, vooral wanneer hij bij het starten even een paar keer goed gas moet geven. Ergerlijk! Iets mag het hebben, maar trop is teveel...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws