Ik heb een klepje (Audi A2)

klepje_audi_a2

Jullie hebben allemaal je zonnebril, maar ik heb een klepje. Dat komt handig van pas met de zonnige dagen in deze week.

Midden jaren 90 zat het er al, het klepje. Niet op mijn voorhoofd, wel tussen de twee zonnekleppen in de maritiemblauwe Passat van mijn pa. Het was handig, want als de zon net pakkertje speelde en vluchtte boven de binnenspiegel waar je grote zonnekleppen er niet aan konden, was het klepje er om redding te brengen. Je moest er wel je best voor doen, want het heeft volgens mij toch een tweetal jaren geduurd voordat mijn pa het klepje ontdekte.

come-back

Ik heb het gemist, dat klepje. De auto van mijn pa maakte plaats voor een nieuwe, en die had het niet meer. Die kreeg gestippelde ruitbeschemering achter de binnenspiegel. Maar toch was dat niet altijd genoeg om de soms genadeloze zon buiten te sluiten. Dat klepje heb ik nooit meer teruggezien. Tot nu. Ik kocht onlangs een Audi A2 uit lang vervlogen tijden. Geen toptechnologie heden ten dagen, maar dus wel zo'n klepje. Mochten de autoconstructeurs meelezen: breng het terug, er is geen hoogtechnologische vervanger voor het klepje.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
John 12:57
afbeelding van John

Juist! Onze Golf 4 had dat ook :-) Ik herinner me wel niet meer of ik daar zo'n fan van was.

Adriaan 13:55
afbeelding van Adriaan

Jup, de golf 4 had dat indd ook, handig soms, maar meestal net iets te klein, of net fout gepositioneerd. Dan heb ik om eerlijk te zijn die zwarte puntjes van nu liever.

cali 18:18
afbeelding van cali

1 audi is een k*tmerk
2 A2 is minstens zo lelijk als een multipla of een prius of een R8..
3 Doe ne zonnebril an njé

Nathan A 01:59
afbeelding van Nathan A

Als je mentale problemen hebt (en die heb je) moet je naar een dokter en niet hier komen zeveren.

Evo X 10:14
afbeelding van Evo X

Zo'n klepje komt hier ook van pas, boven diene spiegel kan nog ene tussen. Maar ben al blij dat 'm gisteren met dergelijke temperaturen het interieur koud kreeg en vooral de motor op temperatuur hield zonder toestanden. Altijd de ultieme test om te zien of alles binnenin nog in orde is. Koelfan's begonnen na uurtje te draaien precies of 'k was met diepvriestransport onderweg. Maar toen mocht 'n wagen nog lawaai maken he.

WV. 13:01
afbeelding van WV.

Mijn oude Mercedes W124 heeft het ook.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws