Kan AI beter auto's ontwerpen? We doen de test!

Autofans AI car design fun

Stel dat we het emotievolle designproces van een auto volledig uit handen geven aan artificiële intelligentie, hoe zien de auto's van de nabije toekomst er dan uit? We schoven die prompt in populaire AI-tools en kwamen terug met deze resultaten!

Moest je de boot gemist hebben, artificiële intelligentie (AI) is volop onze samenleving aan het hervormen. Want nu de vooruitstrevende technologie in handen is gevallen van "u en ik", lijken de mogelijkheden wel eindeloos. En toegegeven, hoewel AI - net zoals het internet - voornamelijk zal gebruikt worden voor het produceren van vuile plaatjes, kriebelde het in onze vingers om AI voor autodesigner te laten spelen. Hoe ziet de volgende generatie van enkele populaire/ begeerlijke modellen er uit in de toekomst? kijk even mee!

Mazda MX-5

Autofans AI car design fun

Het antwoord op elke vraag: de Mazda MX-5. Zelfs AI lijkt te weten dat de huidige generatie zo goed als perfect is, waardoor het niet al te veel morrelt aan het recept. Bredere heupen, een stoerdere snuit en het kleine Japannertje lijkt meer dan ooit op een budget-Ferrari!

Autofans AI-score: 8/10


DS Limousine

Autofans AI car design fun

Momenteel is de DS 9 hét vlaggenschip van Franse bodem. Een échte limousine voor de Franse president durven we het echter niet noemen. Gelukkig weet AI beter in wat voor auto Macron indruk kan maken op zijn internationale collega's.

Autofans AI-score: 9/10


Mercedes EQ0

Autofans AI car design fun

Al geruime tijd doet het gerucht de ronde dat Mercedes werkt aan een auto onder de EQA. Die "EQ0" is waarschijnlijk echter niet meer dan een gerucht. Moest je toch willen weten hoe zo'n baby-Mercedes er uit ziet, dan heeft AI het antwoord op die vraag.

Autofans AI-score: 7/10


Nissan Micra

Autofans AI car design fun

Renault zwiert binnenkort de elektrische R5 de wijde wereld in, Nissan werkt volop aan een Japans broertje. Dat wordt zonder twijfel de nieuwe generatie Micra en van wat wij begrijpen zal die - in tegenstelling tot de R5 - niet de retro-toer op gaan. Dit is volgens AI dus de nieuwe generatie Nissan Micra.

Autofans AI-score: 8/10


Volvo C30

Autofans AI car design fun

Volvo heeft dan wel zijn focus verlegt naar SUV's, de C30 staat in ons geheugen gegrift als één van de coolste hatchbacks van de nillies. Stel je even voor dat Volvo een nieuwe C30 zou bouwen met de moderne designtaal van het Zweedse merk. Jep, ook wij zijn fan!

Autofans AI-score: 10/10


Volkswagen Variant

Autofans AI car design fun

Een pijnlijke vaststelling; niet enkel heeft de gehele wereld de overstap gemaakt van stationwagen naar SUV, ook AI kan niet echt uit de voeten met stationwagens. Waardoor de toekomstige Volkswagen "Variant" eerder lijkt op een Mazda6 Wagon met Duitse invloeden. Na 12 pogingen - en hallucinant mislukte resultaten - hebben we er dan ook de brui aan gegeven.

Autofans AI-score: 0/10


Mercedes SL

Autofans AI car design fun

De Mercedes SL moet het summum zijn van dakloze luxe (jep, ook wij weten hoe bizar dat klinkt). De huidige generatie jaagt echter op de scalp van de Porsche 911 en consorten. Stiekem voelen we dan ook meer voor deze AI-gegenereerde SL. Wat een stijl...

Autofans AI-score: 10/10


Toyota Land Cruiser

Autofans AI car design fun

Toyota heeft nog maar pas het doek gehaald van de nieuwe generatie Land Cruiser maar wij laten AI al even vooruit blikken in de toekomst. Volgens onze intelligente computer is dít de ultieme offroader van Toyota. Qua stoerheidsfactor alvast geen gebrek.

Autofans AI-score: 6/10


Wat is jouw favoriet van het gezelschap hierboven? Laat het weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws