Officieel: Audi A1 Quattro (beperkte oplage)

Audi a1 quattro

Audi legt de lat in het segment van de sportieve kleine wagens plots een heel pak hoger. De Audi A1 Quattro werd eerder al aan een select publiek getoond en is nu helemaal officieel. Naast de vierwielaandrijving duwt Audi er meteen ook de dikste motor in zijn segment onder, een 2.0 TFSI met 256 pk en 350 Nm. 0-100 doet de wagen daarmee in slechts 5,7 seconden, de topsnelheid ligt op 245 km/u...

Aan u om uit te maken of 8,5 l/100 km normverbruik veel is voor een klein wagentje, voorzien van vierwielaandrijving en een bompakketje aan vermogen.

Audi gaf de A1 Quattro een sportief weggedrag met een uitschakelbaar ESP en een elektronisch differentieelsper (EDL). Hij krijgt specifieke 18" velgen en is enkel beschikbaar in het wit, 'Glacier White Metallic' om precies te zijn. Je kan de wagen ook herkennen aan de andere bumpers, een dikke dakspoiler en een diffusor onder de achterbumper. Wie van dichtbij gaat kijken merkt ook de rode strips rond de koplampen op, net als de Quattro-logo's her en der.

In het interieur kiest men voor donkere kleuren, de sportzetels krijgen geïntegreerde hoofdsteunen, rode stiksels en zijn bekleed met nappaleder en zijde. Het sportstuur is onderaan afgeplat, de pedalen zijn van roestvast staal.

Wie dacht de wagen ophet salon van Brussel of in Detroit te zien, is er aan voor de moeite. De A1 Quattro wordt pas getoond aan het publiek op het salon van Genève in maart 2012. In het najaar komt hij op de markt, al is de productie beperkt tot 333 stuks.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Kenny 10:16
afbeelding van Kenny

Dat vind ik nu eens een geweldig karretje zie :-) Al wordt het wel een uitdaging om dat vermogen en onderstuur onder controle te houden denk ik.
Audi heeft weer knap op de details gelet, ik ben wel fan van dat rode lijntje in de koplampen, en dan die velgen, kwijl!

Wim 16:42
afbeelding van Wim

vetjes

Quin 12:02
afbeelding van Quin

Dit is wel enorm lekker, maar je zult er wel rap moeten bij zijn. Benieuwd wat dit gaat kosten

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws