Officieel: Audi SQ5 TDI

Aan de vooravond van de 24h du Mans toont Audi een nieuwigheid in het gamma. De SQ5 TDI is de S-versie van de Q5 en hij is ook de eerste uit de S-modellijn die een TDI onder de motorkap krijgt. Niet zomaar eentje trouwens, het gaat om de 3.0 BiTDI met 313 pk en 650 Nm, die zijn debuut maakte in de Audi A6. We plaatsen hem nét niet onder de term supercar, hij rijdt in 5,1 seconden van 0 naar 100 km/u en kent een topsnelheid van 250 km/u.

Tegelijk verbruikt hij 7,2l/100 km, als je wat van het gaspedaal kan afblijven natuurlijk.

Ook uiterlijk zijn er wat zaken die de wagen opleuken. Vier uitlaten zien we achteraan, daarbij werd de wagen 30 mm verlaagd en krijgt hij minimaal 20 inch velgen mee. Hij wordt geleverd in Estoril Blue of Panther Black, kwestie van eens geen rood te gebruiken.

Binnenin neemt zwart de bovenhand, met zilveren accenten als optie, Pearl Nappa is dan weer standaard op de elektrisch verstelbare zetels. De schakellepels en pedalen krijgen een aluminium finish, andere opvallende zaken zijn de versnellingspook met S-logo, S-logo's op deurlijsten, de startknop en het stuurwiel.

Tegelijk kan de SQ5 TDI nog steeds tot 1.560 liter bagage meenemen en mag de wagen zomaar even 2.400 kilogram trekken. Genoeg om je sportwagen naar het circuit te vervoeren met je sport SUV dus.

Verwacht deze Audi SQ5 TDI nog niet direct bij de dealer, pas vanaf het eerste kwartaal van 2013 staat hij daar te blinken. De Duitse prijs bedraagt alvast 58.500 euro.

Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Vale46 23:15
afbeelding van Vale46

Mooi totaalpakket :)
Dikke diesel voor een koppel om van te kwijlen, lekker sportief uiterlijk. Maar toch een goede dagelijkse bruikbaarheid en eigenlijk een bijzonder laag verbuik.
2400kg? wow :D

Cédric 04:22
afbeelding van Cédric

Zo 4 pijpjes is wel aanlokkelijk als onderscheid met de gewone 3.0 TDI met 245 pk! Zouden ze met de andere modellen ook kunnen doen.

TdM 19:05
afbeelding van TdM

@ Vale46: zo speciaal is die 2400kg toch niet ;) ? De Tiguan Track and Field mag 2500 trekken.. Het is idd echt een super mooi totaalpakket :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws