Aston Martin stelt Rapide S officieel voor

Aston Martin stelt Rapide S officieel voor

Geen model zonder s-badge tegenwoordig. Na modellen als de XKR-S en de S-AMG krijgt nu ook de Aston Martin Rapide zijn S-badge, daarmee zijn we alweer een topvariant rijker.

Aston Martin heeft met haar honderdjarig bestaan iets te vieren en deze Rapide S moet daar een blijk van zijn. Onder de kap nog steeds de 6.0 liter V12, al krijgt die hier 558 pk en 620 Nm. Een stevige boost, want de standaard Rapide zit op 476 pk en de directe concurrenten moeten het met minder dan 558 pk doen. En desondanks de vermogenswinst daalt de CO2 uitstoot van 355 g/km naar 332 g/km.

Met dat extra vermogen sprint de Rapide S naar 100 km/u in 4,9 seconden en houdt hij ermee op bij 306 km/u. Als bestuurder kan je kiezen voor drie rijmodi: Normal, Sport en Track. Om al dat vermogen te verwerken krijgt de Rapide S een grotere grille en nieuwe bumper vooraan waardoor er meer lucht de motor in kan. Verder krijgt de Rapide S ook een optioneel carbon Exterior pack om het gewicht te drukken of om de Rapide S er nog beter te laten uit zien.

Aston Martin stelt Rapide S officieel voor

Binnenin mag je je verwachten aan business, luxe en sportiviteit. Het interieur kan je nu ook in de kleur "piano-zwart" bestellen.

Vanaf februari zou de Rapide S te bestellen zijn in sommige landen. Een prijs is nog niet geweten, maar onder de 150.000 euro zal die niet duiken lijkt ons.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Yvesw 10:00
afbeelding van Yvesw

Benieuwd hoe ze nummerplaten gaan hangen... Met een tie wrap?

Yvesw 10:11
afbeelding van Yvesw

De "gewone" Rapide is een stuk knapper. Geen idee wat ze hier aan het denken waren met die Darth Vader/ Audi/ Lexus/ Hyundai/ Cygnet/ Ford grille... Hoort toch echt niet thuis op een Aston Martin.
Dus inderdaad, de looks van de Vanquish op deze wagen gesmeerd en het is perfect :-)

Wim 13:00
afbeelding van Wim

ai ai, dit is wel overkill met de grille, hij is een beetje veel ver¨¨¨¨¨ nu

Quin 13:14
afbeelding van Quin

Vind het ook niet zo sterk als anders, ik zie er meer een Ford in dan een AM.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws