Land Rover Evoque krijgt 9 versnellingen

Land Rover Evoque krijgt 9 versnellingen

Land Rover stelt in Genève een versnellingsbak voor met 9 verzetten. Die zorgt voor een verminderd verbruik en zou de offroadcapaciteiten van Land Rover versterken.

Land Rover stapt over van een versnellingsbak met zes naar eentje met negen versnellingen. Samen met versnellingsbakkenbouwer (Scrabble-alert!) ZF trekken ze het project waarbij de wagens profiteren van de vele versnellingen van de automatische bak. Niet alleen het verbruik en de CO2-uitstoot gaan omlaag, ook het geluid neemt af. Verder zorgen de dichter bij elkaar liggende versnellingen voor een betere respons bij het accelereren en zou 'de schakelkwaliteit verhogen', wat men daar ook mee mag bedoelen.

De 9HP-bak kan ook versnellingen overslaan, zodat sneller kan worden gereageerd wanneer teruggeschakeld dient te worden. De afmetingen verschillen dan weer weinig - 6 mm langer - dan de zesversnellingsbak en werd ook 7,5 kilogram lichter. Land Rover gebruikt overigens al de 8HP in de Range Rover Sport, de Discovery 4 en de Range Rover. De nieuwe 9HP-bak zal worden gebouwd bij ZF in South Carolina.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Rob 10:30
afbeelding van Rob

9?? Wat een onzin. Schroef er dan een CVT bak in.

Mr. Clarkson weet mijn mening nog het beste te verwoorden ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=LR3uFfT-qtM

Yvesw 12:07
afbeelding van Yvesw

@Rob: CVT en Sportief/ luxueus rijden zien niet echt samenhangende termen... :-)

Rob 15:59
afbeelding van Rob

Klopt, maar ik vind zes versnelling meer dan voldoende. Zeker bij de auto's van tegenwoordig; koppel en pk's zat.
Maar toegegeven; ZF kan uitstekende versnellingsbakken maken. Uit eigen ervaring (BMW 5 serie) kan ik melden dat de 8 traps automaat een juweeltje is. Maar of het nodig is...(ja, voor de CO2 regeltjes dan...)
In mijn eigen gebakje red ik mij prima met 5 versnellingen. Sterker zelfs, het oude Micratje van oma redde zich uitstekend met een 4 traps automaat ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws