Verrassing! Golf GTI verschilt amper van de conceptversie

VW Golf GTI (officieel)

Volkswagen stelt de Golf GTI officieel voor. 'Dat deden ze toch al op het salon van Parijs?' hoor ik je denken. Welja, maar toen ging het om een concept car.

Maar maak je niet ongerust, de productieversie verschilt weinig van de getoonde Golf GTI Concept uit Parijs. Een 2.0 TSI onder de kap dus, met 220 pk. Dat is 10 pk meer dan de Golf VI GTI en daarmee rijdt hij in 6,5 seconden van 0 naar 100 km/u. 6l/100 km verstook je gemiddeld, al stijgt dat met de optionele DSG-bak tot 6,4l/100 km. De CO2-uitstoot bedraagt daarbij respectievelijk 139 en 148 g/km.

Standaard is je GTI uitgerust met sideskirts en diffusor, gefumeerde LED-achterlichten en LED-nummerbordverlichting. Ook de 17 inch Brooklyn-velgen, rode remklauwen, het sportonderstel en chromé uitlaten zijn van de partij. Binnenin herkennen we de Clark-ruitjesbekleding, de roestvaststalen pedalen en het sportstuur met afgeplatte onderzijde.

VW Golf GTI (officieel)

Wie wat extra wil, kiest voor het Performance Pack. Al zijn de extra's daarbij wel vrij miniem. De wagen krijgt grotere remmen, een mechanisch sperdifferentieel en 10 pk extra, waardoor de 0-100 km/u in 6,4 seconden wordt afgewerkt. De topsnelheid bedraagt 250 km/u, waar dat bij de basisversie 246 km/u is.

VW Golf GTI (officieel)

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Ndp 13:05
afbeelding van Ndp

Uiterlijk weer een zoveelste saaie herhaling van de vorige herhaling... VW = *geeuw*

Carlos 19:44
afbeelding van Carlos

Boring... Wat ik wel beter vind zijn de velgen :D Maar dan houd het ook op...

Ben 11:13
afbeelding van Ben

Werd de ruitjesstof (een zeldzame evergreen in autoland) niet Jacky genoemd ?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws