Officieel: Range Rover Sport (2013)

Range Rover Sport 2013

We kregen al gelekte beelden te zien, maar vandaag trekt Land Rover het doek officieel van de nieuwe Range Rover Sport.

Dat Land Rover haar nieuwe Range Rover Sport voorstelt op de autoshow van New York is alles behalve toeval. De Verenigde Staten is de markt waar de meeste Range Rover Sports verkocht worden, New York is daarbij de best presterende stad.

Met de nieuwe Range Rover Sport zegt Land Rover de meest dynamische variant ooit te lanceren. Dankzij het nieuwe chassis en de lichte aluminium architectuur van Range Rover is ook deze Sport 420 kilogram lichter dan zijn voorganger, een gewichtsbesparing die zich laat voelen, dat konden we aan de lijve ondervinden in de nieuwe Range Rover.

Range Rover Sport 2013

Door de gewichtsbesparing kan Land Rover 15% minder CO2 voorleggen en ook het brandstofverbruik zou gevoelig moeten dalen. Naast de nieuwe technologie wil de Range Rover Sport ook flexibeler zijn voor een nieuwe 5/2 zetelopstelling aan te bieden als optie. Die extra personen krijgen ook extra plek. De nieuwe Sport is 62 mm langer dan zijn voorganger en krijgt een grotere wielbasis (+178mm). Daardoor moeten de passagier achteraan een betere instap krijgen. In totaal is de nieuwe Sport 149 mm korter en 55 m lager dan zijn voorganger. Vergeleken met vergelijkbare modellen is hij 45 kilogram lichter, welke modellen Range Rover bedoelt wordt niet exact meegegeven.

Range Rover Sport 2013

De nieuwe Range Rover Sport ziet er scherper uit en kreeg duidelijk elementen van de Evoque mee. Scherpere snoet, contrasterende nieren en een fellere achterkant. Niet alleen optisch is de Range scherpen, ook op papier is die dat. De dynamische(re) daklijn enzovoort zorgen ervoor dat de Sport 8% aerodynamischer is dan zijn voorganger (Cd van 0,34).

Porsche-Centre-Antwerpen

Onder de kap zullen de gekende motoren in de aanbieding zijn. Twee benzinemotoren en twee dieselmotoren. Benzinemotoren zijn de 5.0 liter V8 met 510 pk en de niet in Europa beschikbare 3.0 liter V6 met 340 pk. Dieselen kan met de 3.0 liter TDV6 met 258 pk en 4.4 liter SDV8 met 339 pk. Land Rover maakt bekend later dit jaar een dieselhybride te zullen introduceren, met een levering in 2014.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Carlos 07:59
afbeelding van Carlos

Mja mja... Een range blijft de ultieme golf/jaag SUV :-)

Techno Patat 10:22
afbeelding van Techno Patat

Ik vind 'em zeer knap! Enkel die 2 stomme uitlaatjes moeten beter! Maar schuin vanvoor in een feller kleurtje is heel vet!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws