Voor de zomer: Aston Martin Vanquish Volante (2013)

Aston Martin Vanquish Volante

Aston Martin heeft zopas het doek - en het dak - van de Vanquish Volante gehaald. Deze dakloze variant van de Vanquish laat de grommende 573 pk sterke V12 nog beter op je gehoor vallen.

Eerst het slechte nieuws van de baan halen. Eentje kopen voor de zomer gaat je niet lukken. Leveringen zullen pas tegen eind dit jaar mogelijk zijn. Vanaf nu is het echter allemaal zonneschijn en manegeur/ bandenrookgeur.

Carbon body

De coupévariant was al een knappe verschijning, maar met een dakje minder is hij zowaar nog knapper. Heel de body is gemaakt van carbon en daarmee is hij het eerste Volante model van Aston Martin met een carbon body. Dankzij al het lichte materiaal legt de Volante 1.844 kg op de weegschaal. Amper 59 kg meer dan zijn gesloten broertje. Over gesloten gesproken, het dak heeft 14 seconden nodig om te sluiten (of open te gaan natuurlijk).

Aston Martin Vanquish Volante

Dankzij het gebruik van carbon is de Vanquish Volante 14 procent stijver dan de DBS Volante. De gewichtsverdeling ligt op 51:49, heerlijk in balans dus.

295 dakloze kilometers per uur

Motorisch blijft het bij het oude. Een 573 pk en 620 Nm sterke V12 gekoppeld aan de Touchtronic 2 zestraps automaat. Prestaties tegenover zijn dichte broer zijn niet veranderd. Een sprintje naar de honderd leg je af in 4,1 seconden en de topsnelheid bedraagt 295 km/u. Al zal je tegen dan het haar van menig topmodelpassagier al lang blijvend in de war hebben geholpen.

Aston Martin Vanquish Volante

In Duitsland ben je 264.995 euro kwijt voor de dakloze Vanquish. Prijzen voor België zijn nog niet bekend.

Nog één puntje van kritiek trouwens. Dat blauwe interieur is "Dubai fout". Doe het maar niet AM.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
buyck 16:22
afbeelding van buyck

P-R-A-C-H-T-I-G !!! Dat is zelfs nog zacht uitgedrukt. Eén van de mooiste cabrio's ter wereld samen (zelfs nog beter) met die van Maserati en Jaguar F-type vergeleken !

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws