Officieel: Citroën C4 Grand Picasso

Officieel: Citroën C4 Grand Picasso

Citroën maakt de eerste details en foto's publiek van de nieuwe Citroën C4 Grand Picasso.

Het concept van de C4 Grand Picasso is duidelijk, zoveel mogelijk crèches in een en dezelfde auto krijgen. De designtaal ligt daarvoor mooi in de lijn. De koplampen en rondingen gaven de C4 Picasso al de nodige buitenaardse allures, bij deze Grand Picasso is dat niet anders. Tussen beiden is er wel enig verschil. Zo werd de voorzijde nog wat aangepast en wordt de D-stijl wat aangepast. Optioneel kan je kiezen voor een panoramisch dak, daarmee doe je de kinderen sowieso een plezier. Manlief mag kiezen tussen 16, 17 of 18 inchers.

Binnenin hebben ze geprobeerd het zo stijlvol mogelijk te houden. Het nieuw navigatiescherm is met zijn panoramic HD van super niveau, alleen hoort die met 12 inch niet bij de grootsten.

Officieel: Citroën C4 Grand Picasso

De C4 Grand Picasso werd net als zijn vijfzittervariant gebouwd op het nieuwe modulaire EMP2 platform. Daardoor is hij honderd kilogram minder zwaar. Belangrijker is de derde zitrij achteraan en 700 liter bagageruimte.

Onder de kap schuilt een e-HDI met 90 pk, een e-HDI met 115 pk en een 150 pk sterke BlueHDi. Alle motoren kunnen gekoppeld worden aan een manuele of automatische zestraps versnellingsbak.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws