Peugeot 3008 facelift naar Frankfurt

peugeot-3008-facelift

Als er een wagen is die verschillende werelden combineert, dan is het wel de Peugeot 3008. Die krijgt nu een nieuwe snoet en kan er weer wat jaartjes tegen.

500.000 stuks werden er al verkocht van de 3008. Een succes zegt Peugeot zelf, want men verwachtte de helft van dat aantal aan de man te brengen. Peugeot voert nu een facelift door en kijkt daarbij vooral naar het uiterlijk, al wordt de binnenkant van de auto ook onder handen genomen.Een nieuw radiatorrooster, nieuwe koplampunits en chrome biesjes rond de mistlampen zorgen voor een frisse aanblik, terwijl achteraan de achterlichten als klauwen op de kofferpartij lijken te rusten.

peugeot-3008-facelift

beperkte veranderingen

Binnenin beperkt de vernieuwing zich vooral tot een nieuwe 'Grikol'-bekleding. De uitgeholde frames van de voorzetels blijven aanwezig, zodat de achterste inzittenden van wat extra beenruimte genieten.

Ook onder de kap verandert er weinig en vinden we de bekende motoren terug. Peugeot vermeldt geen vermogens maar wel de CO2-uitstoot en het verbruik van de basisversies. De zuinigste diesel doet het met 110 g/km CO2 en 4,2 l/100 km, de zuinigste benzine rijdt op 6,7 l/100 km en 155 g/km CO2. Ook de HYbrid4 hybridevariant is weer van de partij.

peugeot-3008-facelift

De wagen wordt onthuld op het salon van Frankfurt binnen twee weken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
witloof 17:34
afbeelding van witloof

Altijd een vreemde, (lelijke?) wagen gevonden, tot we hem vorig jaar op vakantie als huurauto hadden. Ruime, stille comfortabele wagen met bovendien een netjes afgewerkt interieur.
Helemaal niets op aan te merken, heeft mij weten te charmeren.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws