Mazda experimenteert met CNG en hybride

mazda3-skyactiv-cng-concept-tokyo-2013

Mazda moet wel groots uitpakken op het salon van Tokyo. Dat doet het merk door de Mazda3 voor te stellen in twee alternatieve versies.

De eerste is de productievariant met hybride aandrijving. We zullen het enthousiasme alvast temperen: die versie is enkel bestemd voor de Japanse markt. Die krijgt een 2.0 benzinemotor met een magere 99 pk (in plaats van de normale 130 stuks), gecombineerd met een elektromotor met een 59 kW (80 pk) sterke elektromotor. Het zal 'm dus niet om de prestaties gaan bij deze hybride Mazda.

geef maar gas

Behalve de productierijpe hybride experimenteert Mazda ook met CNG (Compressed Natural Gas). De Mazda 3 Skyactiv-CNG wil zowel benzine als aardgas, al geeft Mazda nog geen verdere specificaties vrij. Wel laat Mazda weten dat de CO2-uitstoot zowat 20 procent lager zal komen te liggen in de CNG-variant.

mazda3-skyactiv-cng-concept-tokyo-2013

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
PILL 20:41
afbeelding van PILL

Onlangs de Passat CNG getest, het dient gezegd, zeer aangenaam rijden. Als het enigzins kan mijn volgende Company Car al zou de Mazda 6 wagon ook in aanmerking komen. Nadeel is nog het beperkte distributienet van deze brandstof maar DATS24 en een paar concurrenten bouwen dit geleidelijk aan op.

Sven 20:58
afbeelding van Sven

DATS24 ziet inderdaad brood in de opbouw van CNG-stations. Een wagen met CNG is eigenlijk amper anders in aanvoelen dan een wagen op benzine. Meer over CNG kan je in onze rijtest met de Volkswagen Up! lezen. https://autofans.be/rijtesten/hatchback/26187-rijtest-volkswagen-ecoup-cng

markske 02:17
afbeelding van markske

En wanneer zullen ze eens beseffen dat beide technieken in 1 wagen combineren 2 vliegen in 1 klap zijn: de CNG Hybrid

Andre Franssen 11:12
afbeelding van Andre Franssen

Wanneer komt er een autoconstructeur eindelijk eens op het idee om een SUV op volledige CNG te maken,die wagen kan wel een beetje zwaarder zijn,maar de CO2 uitstoot zou nog minder zijn dan de benzine en CNG type.Ik zou van een SUV die volledig op CNG zou rijden voorstander zijn.Maar........ja welk merk komt het er eerst mee uit??????

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws