Officieel: BMW M3 sedan (2013)

Officieel: BMW M3 sedan 2013

Nadat gisteren alle foto's en informatie al bekend raakte, stelde BMW vannacht het lang verwachte duo M3 sedan en M4 coupé voor.

Er is geen verwarring meer mogelijk. "Heb je een M3 coupé? - neen een M3 sedan". Die vraag kunnen we klasseren en gaat in de geschiedenisboeken. Wie binnenkort een M3 rijdt, doet dat altijd in een sedan. Een M4 is steevast voor de coupé-rijders.

Dat wil zeggen dat beiden weinig of niet verschillen. Onder de kap schuilt de zescilinder M TwinPower Turbo, goed voor 431 pk en 550 Nm. Het blok kan gekoppeld worden aan een manuele zesbak of een zeventraps automaat. Opvallend is dat de manuele versnellingsbak bij terug schakelen zelf tussengas geeft. Daarmee hoef je als bestuurder nog minder te doen. de M3, gekoppeld aan een zeventraps automaat, sprint naar 100 km/u in 4,1 seconden en beschikt over Launch Control. De topsnelheid ligt op 250 km/u, wie kiest voor het optionele M Driver's package kan tot 280 km/u doortrekken.

Officieel: BMW M3 sedan 2013

Toen de gelekte plaatjes gisteren online kwamen was de algemene opmerking dat het er allemaal wat te pocherig uitziet. Dat heeft uiteraard alles te maken met de uitgebouwde wielkasten, uitlaten, 18 inchers, power dome op de motorkap enzovoort. Het carbon dak ziet er wel cool uit en zorgt uiteraard voor een gewichtsbesparing. In totaal in deze nieuwe generatie M3 sedan 80 kilogram lichter dan de uittredende M3 sedan, deze nieuwe weegt 1.520 kilogram. Dat de M3 ook 25 procent schoner is voor moeder natuur is in dit segment een bijzaak.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Stealth 13:08
afbeelding van Stealth

Babyblauw is echt wel het showkleur van het moment blijkbaar. De wagen zelf, die zal wel goed rijden zeker?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws