"Er komt geen nieuwe Renault Twingo R.S."

Renault Twingo Geneve 2014

Vandaag stelt Renault haar nieuwe Twingo met achterwielaandrijving voor in Genève. Op de vraag of er een R.S. variant komt hebben ze een duidelijk antwoord: neen.

Het hoofd van small car development bij Renault, Benoît Bochard, bevestigde dat er geen Twingo R.S. op de planning staat - maar voegde daar wel aan toe dat er potentere varianten aan lijken te komen.

te duur

"De Twingo R.S. van de vorige generatie was leuk om te rijden", gaat Bochard verder, "maar in termen van verkopen kunnen we niet van een succes spreken". Mensen zijn duidelijk niet bereid om 15.000 euro te betalen voor een kleine hot hatch en voor Renault is de ontwikkeling ervan gewoonweg te duur.

Desalniettemin zullen er sterkere turbo's beschikbaar zijn in de Twingo, daar ziet Renault wel nog brood in.

mogelijk elektrisch

Verder bevestigt Benoît Bochard dat het nieuwe platform van de Twingo, ontwikkeld in samenwerking met Smart, geschikt is voor een elektrische variant. "Elk platform wordt gebouwd voor twee generaties en kan dus 15 tot 18 jaar mee. Het is logisch dat we de elektrische componenten mee in achting namen". Dat wil echter niet zeggen dat er een elektrische Twingo aankomt, ook die staat voorlopig niet op de planning.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 13:33
afbeelding van Wim

grote vergissing!

Mesoerrie 18:08
afbeelding van Mesoerrie

allé dan hebben ze eens achterwielaandrijving... grote misser idd

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws