Officieel: Porsche Boxster GTS en Cayman GTS

Officieel: Porsche Boxster GTS en Cayman GTS

Na een GTS versie van de vorige generatie 911, de Cayenne en Panamera krijgen ook de instappers uit Stuttgart een GTS-label opgespeld, zowel de Cayman als Boxster zijn nu met 15 pk meer te bestellen.

Gran Turismo Sport (GTS) staat voor meer power, betere rijeigenschappen en enkele optische wijzigingen.

Vijftien

Allereerst werd de 3.4-liter zescilinder uit de S-versies aangepakt. Het vermogen stijgt met 15 pk. Daardoor heeft de Boxster GTS 330 pk en de Cayman heeft er 340 tot hun beschikking. Het koppel van beide wagens stijgt met 10 Nm.

Het Sport Chrono Pakket behoort voor deze GTS tot de standaarduitrusting. Optioneel worden de Cayman en Boxster met PDK geleverd waardoor ze de sprint naar 100 km/u in respectievelijk 4,6 en 4,7 seconden afwerken. Met PDK verbruiken ze gemiddeld 8.2 l/100km, de handbak is iets dorstiger met 9 liter.

Officieel: Porsche Boxster GTS en Cayman GTS

Optische wijzigingen

Verder onderscheidt deze GTS zich met zijn onafhankelijke voorwielophanging en aangepaste achterwielophanging. De Bi-Xenonlampen krijgen een nieuwe zwarte behuizing en het Porsche Dynamic Light System (PDLS). De GTS krijgt ook nieuwe 20 inchers en wordt binnenin afgewerkt met lederen sportstoelen, in het leder afgewerkt interieur en uit alcantara vervaardigde details. De matglanzende zwarte belettering moeten de onwetenden informeren dat het wel degelijk een GTS is.

Tijdstip: 10:08
Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 10:25
afbeelding van Techno Patat

Altijd de te kopen modellen in 2ehandsje vind ik! De GTS'n zijn altijd van de knapste van de lijn, lekker sportief en toch niets over the top :-)!

Kenny 20:43
afbeelding van Kenny

Het blijft echt een knapperd, de Cayman, maar ik zou echt niet weten of ik een S of GTS zou moeten kiezen. De meerwaarde (buiten die 15 Pk) zie ik er niet echt van in. Een Cayman S kan je ook zo sportief aankleden :-).
Hopelijk moeten we niet al te lang meer wachten op de R!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws