Lexus NX komt te vroeg piepen

Lexus-NX

Lexus heeft een kleine crossover in petto voor het komende salon van Peking. Dat wist je al sinds de LF-NX concept car werd voorgesteld. gisteren lekten wat plaatjes van de productieversie het net op, vandaag is-ie officieel.

De mid-size SUV is op zijn minst scherp te noemen. Hoewel de LF-NX-concept nog een stapje verder ging, behoudt de NX de stevige lijnen van de concept. Met een gigantisch kwade aanblik, stevig gestileerde flanken en expressieve achterkant. Het interieur loopt mooi in tred met de andere Lexus-producten, al toont de middenconsole relatief druk.

Meer dan een hybride

Onder de kap zullen drie motoren hun opwachting maken. Eentje daarvan krijgt drukvoeding, namelijk de NX 200t. Als-ie naar België komt krijgen we voor het eerst terug een Lexus zonder hybride in het gamma. Prestaties daarvan maken de Japanners vooralsnog niet bekend. Verder kan je ook nog diezelfde motor krijgen zonder turbo, als ultieme instapper en is er de 300h-hybride. Die laatste kennen we ook al uit de IS 300h.

Lexus-NX
Lexus-NX

De potige Lexus krijgt zijn debuut op het autosalon van Peking. In de showroom? Waarschijnlijk ergens eind volgend jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws