Officieel: Ariel Atom 3.5R

Ariel-Atom-3.5R

In de wereld van trackdayspeeltjes staat de Atom hoog op de funlijst. Voor mensen die de V8-versie echter te duur vinden en de 'standaard' Atom te traag is er nu een oplossing: de Atom 3.5R.

De 3.5R is het liefdeskind van de twee eerdergenoemde versies. De motor is nog steeds een 2.0 benzine met supercharger vanuit Honda Type R-land, maar krijgt hulp van een grotere intercooler en wat meer *boost. Het resultaat is 350 pk aan 8.400 opm en zo'n 340 Nm koppel. De Sadev sequentiële versnellingsbak met zes trappen komt dan weer van de V8-versie. Daardoor gaan de schakeltijden er enorm op vooruit.

Ariel-Atom-3.5R

550 kilogram

Koppel dit aan zo'n 550 kilogram en je krijgt een potent beestje. Gelukkig doen ze ook aanpassingen aan de ophanging om het geheel in het gareel te houden. Partner van dienst is Öhlins die veren en aanpasbare TTX-dempers installeren. Verder krijgt de Atom 3.5R een aanpasbaar limited-slip differentieel en stevigere remmen. Pure sensaties zonder voorruit dus. Al kan Rezvani daar een mouw - of raam - aanpassen.

Ariel-Atom-3.5R
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws