Citroën DS3 kijkt anders naar de wereld

citroen-ds3-facelift-2014-3

Het is alweer een hele poos geleden dat Citroën aankondigde de DS-benaming te laten herleven. De eerste telg van die DS-familie is nu aan een facelift toe. Nieuwe koplampen blijken de belangrijkste wijziging.

Of we het nu knapper moeten vinden, weten we niet direct. Vast staat dat de nieuwe snoet van de DS3 hem dichter bij zijn andere DS-vrienden brengt. Verder biedt Citroën de DS3 met twee nieuwe kleuren aan; Pearl White en Belle-lle-Blu, al is die laatste exclusief beschikbaar op de DS3 Cabrio. Binnenin komt er een nieuw kleuraccent op het dashboard en tenslotte werden er ook nieuwe 17-duims velgen voorzien.

citroen-ds3-facelift-2014-2

drie nieuwe motoren

De DS3 is de eerste die gebruik mag maken van nieuwe BlueHDI motoren. Het gaat om de BlueHDI 100 en de BlueHDI 120, de eerste krijgt een uitstoot van 79 g/km CO2 toegeschreven, de tweede stoot 94 g/km aan CO2 uit. Ook voor de benzineliefhebbers is er nieuws, een 82 pk sterke e-VTI komt het gamma versterken. Die motor is enkel beschikbaar met een elektronisch gestuurde handbak.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Kevin300 19:31
afbeelding van Kevin300

Da ze daar bij Citroën toch is een andere designer aanpakken. Verdomme toch. Smaak en goesting is voor iedereen verschillend wel. Al een geluk :-)

B4 20:19
afbeelding van B4

Deze is net een beetje knapper dan de vorige

yoran 15:55
afbeelding van yoran

vind ik ook. en de vorige vond ik ook best te pruimen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws