Jeep roept 100.000 Cherokee's terug met problemen aan versnellingsbak

2014_jeep_cherokee_004

Jeep roept meer dan 100.000 Jeep Cherokee's terug wegens problemen met de ZF-versnellingsbak. Die terugroepactie komt er nadat dertig eigenaars hun beklag deden bij het Amerikaanse NHTSA.

Het is niet de eerste keer dat Jeep problemen heeft met de negentraps automatische versnellingsbak van ZF. De lancering van de Cherokee werd zelfs met twee maanden uitgesteld door problemen met die versnellingsbak. En die problemen lijken duidelijk nog niet allemaal te zijn verholpen.

Jeep maakte vandaag bekend 100.000 stuks terug te roepen, allen geproduceerd voor 5 mei en gelukkig nog niet allemaal geleverd aan de klant. De oplossing ligt klaar en de herstelling zou in de meeste gevallen niet langer dan 5 minuten mogen duren. Voor diegene die pech hebben, kan het iets langer duren. Daar moet Jeep 100 minuten gaan rijden met de wagen om te kijken of die versnellingsbak effectief goed werkt.

De herstelling is uiteraard volledig gratis voor de klant.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
caes raf 18:47
afbeelding van caes raf

inderdaad ,ik rij ook met een jeep cherokee 2014.ik heb mn wagen binnengedaan op vraag van jeep zelf in verband met transmissie problemen.iets dat ik kon beamen.blijkbaar heeft de aanpassing niet veel geholpen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws