Officieel: Ford Focus ST krijgt 185 pk sterke diesel

ford-focus-st-facelift-01

Het was al aangekondigd dat Ford aan een Focus ST met dieselmotor zou werken. Vandaag stellen de Amerikanen deze versie officieel voor. Het gaat om een 185 pk sterke 2.0 TDCi waarbij alles doet vermoeden dat ze daarmee de GTD uit Wolfsburg het vuur aan de schenen willen leggen.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Focus ST dat een variant met zelfontbrander wordt gemonteerd. Op die manier wordt een publiek aangesproken dat de hot hatch ook op basis van zijn verbruik zou overwegen. De 2.0 TDCi beschikt naast de 185 pk ook over 400 Nm. met die cijfers rijdt hij in 8,1 seconden van 0 naar 100 km/u. Ford geeft een verbruik van 4,4 l/100 km (114 g/km CO2) op.

De benzinevariant beschikt nog altijd over 250 pk en 360 Nm, goed voor een acceleratie tot 100 km/u in 6,5 seconden. Het verbruik van de 2.0 EcoBoost bedraagt 6,8 l/100 km (158 g/km CO2).

ford-focus-st-facelift

ook op andere vlakken

Behalve de nieuwe motorvariant heeft Ford ook gewerkt aan het chassis en de ophanging, de banden en de stuurinrichting. Verder krijgt de Focus ST ook twee nieuwe carrosseriekleuren, 'Stealth grey' en 'Deep Impact Blue' genaamd. Herkennen doe je hem langs buiten niet alleen aan de dikke bodykit met nog steeds de gapende muil, Ford monteert ook zeshoekige uitlaateindes zodat de spotters zich zeker niet vergissen.

Voor de banden werd beroep gedaan op Michelin, samen met de Franse bandenfabrikant werden nieuwe banden ontwikkeld voor rond de 19 inch velgen. Binnenin is het nieuwe SYNC2-infotainmentsysteem de grootste vernieuwing, zoals ook bij de gewone Focus facelift.

ford-focus-st-facelift

We zullen de nieuwe Focus ST voor het eerst zien op het salon van Parijs in oktober. Hij wordt pas leverbaar vanaf begin 2015.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 09:46
afbeelding van Wim

als hij niet te duur wordt, leuke toevoeging

Kevin 17:24
afbeelding van Kevin

mijn exacte gedachte

gerry 19:50
afbeelding van gerry

Ik heb de facelift besteld maar ik kon de 19" velgen niet bestellen. Ik vind dit wel raar aangezien ik op vele sites lees dat dit optioneel wel mogelijk was...iemand meer info??

alain 23:32
afbeelding van alain

Alleen op de st in optie. Standaard 18" duims.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws