Officieel: BMW 2 Reeks Cabrio

bmw-2-series-cabriolet-2014

Tussen alle lanceringen door waren we bijna vergeten dat BMW de cabriolet uit de 2 Reeks nog altijd niet had voorgesteld. Dat gebeurde nu dus, zodat we je alle plaatjes en informatie kunnen geven.

De opvolger van de 1 Reeks Cabrio heeft de taak om het gevecht aan te gaan met de Audi A3 Cabrio, eentje die van lelijk eendje in mooie zwaan is veranderd. BMW gaat dan ook niet over één nacht ijs met deze Cabrio en biedt de wagen op termijn aan met xDrive vierwielaandrijving. Dat levert binnenkorteen M235i xDrive Cabrio op, want die motorisatie komt naar de open 2 Reeks. Daarmee zet BMW hem rechtstreeks tegenover de S3 Cabrio van Audi

Het dak van de BMW 2 Reeks Cabrio opent en sluit in 20 seconden, dat is niet het snelste in het segment maar het helpt dat je het dak al rijdend kan sluiten, tot een snelheid van 50 km/u. BMW zegt dat het geluid in het interieur werd gereduceerd met 7 dB(A) tegenover de 1 Reeks Cabrio.

De 2 Reeks Cabrio groeide met 72 mm in de lengte ten opzichte van zijn voorganger. Hij is ook 26 mm breder. Dan is het niet verwonderlijk dat ook de bagageruimte groeide, met 335 liter is die 30 liter groter dan bij de 1 Reeks in Cabrioversie, met gesloten dak uiteraard. Hij biedt verder een complete range aan BMW ConnectedDrive-features. Het is het eerste model waarvoor het nieuwe generatie BMW navigatiesysteem leverbaar is. Dit systeem kan online worden geüpdatet en voorzien van actuele weg- en verkeersinformatie via een geïntegreerde SIM-kaart.

Behalve de M235i Cabrio (326 pk) zijn er natuurlijk ook andere motoren. Zo is er de 220i Cabrio (184 pk) en 228i Cabrio (245 pk) en heeft de 220d Cabrio 190 dieselpk's ter beschikking. In optie tik je de achttraps Steptronic automaat aan.

bmw-2-series-cabriolet-2014

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Glenn 12:20
afbeelding van Glenn

Ziet er best goed uit.
Zal waarschijnlijk weer zijn eigen gewicht in goud moeten gaan kosten de duitsers kennende.

ERWIN MINNEBO 19:31
afbeelding van ERWIN MINNEBO

mooi maar te duur dat is hij niet waard, ik heb vandaag in Olen een gewone BMW2 ( de type van mercedes B) van gezien die zomaar +/- 45.000 euro kost.....geef mij dan maar de Jaguar XF sportbreak. voor dezelfde prijs is dit dan een salon in plaats van een sardinedoos de luxe.

luc 06:12
afbeelding van luc

mooie wagen dat wel, maar veel te duur

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws