Honda FCV Concept doet mee aan waterstofgevecht

honda-fcv-concept_01

Honda heeft een vernieuwde visie op het segment van de waterstofwagen los gelaten. Die belooft een range van zo'n 700 km en moet tegen 2016 bij de dealers staan.

De laatste weken trekt Toyota alle aandacht naar zich toe met haar waterstofwagen. Ze rijden er een rally mee en stellen hem vandaag officieel voor. Misschien dus een ongelukkig moment voor Honda om haar nog conceptuele variant voor te stellen. Maar goed, er bestaat geen slechte reclame, toch?

Waterstofdroogte

Inderdaad, een concept. Want Honda zegt zelf dat de productievariant van de FCV pas in 2016 op de markt komt. Aandrijving gebeurt via een brandstofcel die waterstof omzet in elektriciteit. Goed, want daardoor heb je geen schadelijke uitstoot meer uit de uitlaat. Slecht, want in België zijn er amper waterstoftankstations - Scrabble alarm - te vinden. Nu ja, niet dat Japanners daar van wakker liggen. Echter toonde hun proefproject in Noord-Amerika, de FCX Clarity, hetzelfde pijnpunt aan.

honda-fcv-concept

Prestatiecijfers zijn niet meegedeeld, al wekt de motor 100 kilowatt op. Leuk weetje nog, de wagen zal ook kunnen gebruikt worden als noodgenerator. Toch maar ééntje overwegen met de komende black-outs?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws