Citroën C4 wordt opgefrist voor 2015

citroen-c4-1

Vier jaar na de lancering van de C4 krijgt de tweede generatie van de C4 zijn eerste facelift. Een facelift die vooral draait rond wat kleine aanpassingen en nieuwe motoren.

Heel opvallend zijn de wijzigingen niet. Vooral vallen de LED daglichten op die in een donkere koplamp schulen. Ook achteraan werden de lichtblokken vernieuwd. Wie zich verder optisch wil onderscheiden kan kiezen uit nieuwe velgen tot 18" en twee nieuwe grijze tinten voor de lak. Ook binnenin zijn er twee nieuwe kleuren beschikbaar, Liberia Grey en Rayados Mistral knit. Meest opvallende in het nieuwe interieur is het 7-inch touchscreen dan een deel van de knopjes vervangt, daardoor wordt het wat strakker en cleaner.

Onder de kap werden er nieuwe Euro 6-motoren toegevoegd. Een PureTech 110 met - niet verschieten - 110 pk en 205 Nm. Het blok drijft de voorwielen aan via een zestraps manuele versnellingsbak. Het gemiddelde verbruik ligt op 4.7 liter en de uitstoot bedraagt 110 g/km. Alles 110 dus. Daarnaast is er ook een PureTech 130 met 130 pk en 230 Nm, een blok dat gekoppeld wordt aan zestraps automaat. Het gemiddeld verbruik ligt er op 4.8 liter.

Wie voor turbodiesels wil kiezen kan dat uit een BlueHDi 100 met 100 pk en 254 Nm en een BlueHDi 120 met 120 pk en 300 Nm.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws