Eindelijk officieel: Alfa Romeo 4C Spider

alfa-romeo-4c-spider_02

Het doek en dak is eindelijk van de 4C Coupe. De mini-Ferrari zonder dak gaat door het leven als 4C Spider, beschikt nog steeds over dezelfde aandrijfkracht, maar perfectioneert de formule.

We hebben er bijna even lang op moeten wachten als de 4C Coupe. Maar Alfa Romeo wou de 4C Spider per se op het autosalon van Detroit tonen dat deze week van start ging. Amerika is namelijk een belangrijke markt voor het merk dat een revival bezig is.

Uiterlijk herken je de 4C Spider simpelweg door het ontbreken van het dak. Dat is trouwens een stoffen exemplaar dat je kan kwijt geraken in de wagen of een optionele carbon hardtop dat je in de garage zal moeten stockeren. Verder uiterlijke aanpassingen zijn subtiel, maar daarom niet onbelangrijk. De koplampen zijn zoals ze moeten zijn - lees: geen insectenogen meer -, aan de chauffeurskant komt er extra koelingssleuf en de achterlichten hebben LED-technologie.

Een stoflaagje zwaarder

Kracht komt van de vertrouwde 1750 TBi-viercilinder die 240 pk en 350 Nm op wekt. Klinkt niet als een hele hoop, maar met een meergewicht van amper 10 kg bovenop de 925 kg van zijn dicht broertje zal het nog steeds stevig vooruit gaan. Daarnaast kan je met het dak open nog meer genieten van de optionele Akrapovic-uitlaat. Misschien zelfs beter, want de gesloten versie had de neiging om al het geluid naar binnen te duwen waarna het niet kon ontsnappen.

Deze zomer zouden de eerste exemplaren de weg naar hun eigenaars vinden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Rob 11:42
afbeelding van Rob

Ik zal wel één van de weinigen zijn, maar ik vind het geen mooie auto.....
Ja, de de techniek die er onder schuilt is top (er zouden meer auto's volgens dit recept gemaakt moeten worden). Maar mooi, nee. Zeker voor een Alfa niet.

Ze hadden wat mij betreft meer het simpelere en strakkere ontwerp van de Alfa Romeo 8C mogen overnemen.

Le_Corse 21:30
afbeelding van Le_Corse

Ik geef je geen ongelijk dat het niet de finesse van Alfa heeft , maar als ik het budget zou hebben zal ik niet nee zeggen , er zijn wrs andere modellen voor minder geld en misschien leuker mooier design , maar ben een Alfa fan :) , mijn 33 was ook niet mooi maar voor mij was het "De" auto :D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws