Officieel: Peugeot Partner Facelift

peugeot-partner-2015-01

Nadat de Citroën Berlingo vernieuwd werd, krijgt nu ook het broertje van Peugeot alle aanpassingen die nodig zijn om de verkoop ervan op peil te houden.

De Peugeot Partner is en blijft een succesformule. Kijk maar eens rond in het straatbeeld, je kan ze nooit op een enkel hand tellen. Dat succes wil Peugeot trachten vast te houden.

Connected

Visueel doet het dat met een nieuwe grille en opgewaardeerde lichtblokken. Langszij krijgt de Peugeot Partner ook stootkussens waardoor een te optimistisch opgeslagen deur en daaropvolgende tik niet meteen kwaad kan.

Binnenin valt vooral het 7-inch touchscreen op dat ook met de nodige connectiviteit werd geplaatst. Er is een USB poort, bluetooth, enzovoort. Je kan het scherm van de navigatie zelfs overnemen op je smartphone.

Peugeot Partner facelift 2015

Minder CO2

Onder de kap voldoen alle motoren aan de Euro-6 norm. De 1.6 liter met 98 pk zakt van 155 g/km naar 148 g/km, hetzelfde blok met 120 pk stoot met 148 g/km ook minder uit dan zijn voorganger (164 g/km). Wie een nog kleinere benzine motor wil moet wachten tot 2016, dan komt er een 1.2 in de Peugeot Partner te liggen.

Wie liever dieselt kan nog steeds voor de BlueHDi-technologie kiezen. Het blok is ook hier 1,6 liter groot en krijgt vermogens tussen 75 en 120 pk. De zuinigste diesel stoot 109 g/km uit en lest zijn dorst met 4.1 liter per honderd kilometer.

Alle foto's en informatie krijgen we op het autosalon van Genève, begin maart.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws